Suomalaissotilaat liittyvät Waffen-SS:ään etsiäkseen Graalin maljaa – katso Verimaljan traileri

Tässäpä kunnianhimoinen findie-tapaus.

8.7.2022 12:01

Verimalja sijoittuu Toisen maailmansodan loppuvuosiin ja kertoo suomalaisesta kersantti
Myllykoskesta, joka joutuu rahapulan pakottamana sotilastoveriensa Lahtisen ja Koiviston kanssa etsimään myyttistä keskiaikaista maljaa, osana saksalaisten pahamaineista Waffen-SS:ää.

Tarinan edetessä selviää, että maljaa etsivät lukuisat muutkin tahot, kuten mystinen Vatikaanin piispa Agentino katolisine pappeineen sekä Stalinin salainen poliisi NKVD.

Verimalja on sekoitus sotadraamaa, genre-elokuvaa ja epookkiseikkailua, jota on tehty 13 vuoden ajan. Elokuva on toteutettu omarahoitteisesti.

Elokuvahankkeen alullepanija, päätuottaja ja käsikirjoittaja Pekka Rintala on opiskellut sotahistoriaa Helsingin yliopistossa ja on koulutukseltaan teologian maisteri.

Ohjaaja Jarno Elonen on Aalto-yliopiston ohjaajalinjalta valmistunut elokuvaohjaaja, joka on Verimaljan lisäksi ollut mukana kirjoittamassa Suomen Oscar-ehdokaselokuvaa Tove sekä ohjannut aiemmin mm. YLE:n Bitwisards-sarjaa ja The Name of the Game -dokumenttielokuvan.

Leikkaaja ja tuottaja Toni Tikkanen on tuottanut Tampereen Elokuvajuhlilla 2019 parhaaksi elokuvaksi yleisöäänestyksellä valitun Tee se itse elämä -dokumenttielokuvan sekä ohjannut ja tuottanut kansainvälisesti useasti palkitun The Silent -lyhytelokuvan. Hän on leikannut mm. Hollywood-studio Shudderin kanssa yhteistyössä tehdyn suomalais-amerikkalaisen kauhuelokuvan The Twin, sekä suosittuja sarjoja kuten Hautalehto, Mies joka kuoli, Karkurit, Roba ja Sunnuntailounas .Tikkanen on myös käsikirjoittanut ja leikannut Venla-palkittua Arman Pohjantähden alla -sarjaa vuodesta 2016 lähtien.

Pääosan kersantti Myllykoskea esittävä Marko Salminen (FIA) on valmistunut East 15 Acting Schoolista Lontoosta ja toiminut pitkään näyttelijänä sekä Suomessa, että ulkomailla. Salminen on kuvaamassa uutta kansainvälistä kauhuelokuvaa Stag Weekend, jossa hän näyttelee yhdessä pääroolissa elokuvan antagonistia. Verimaljan muissa rooleissa nähdään muun muassa Antti Peltonen, Marko Loukaskorpi, Jaana Joensuu, Matti Toivio ja Heikki Häkkä.

Ensi-ilta 19. elokuuta.

Alla Verimaljan traileri ja juliste.

 

Lisää luettavaa