Synkän uutuusdraaman teko oli Hugh Jackmanin psyykelle rankkaa: ”Olin ihan sekaisin”

Hugh Jackman puhuu avoimesti mielenterveysongelmista.

21.12.2022 18:42

Hugh Jackman tähdittää Florian Zellerin uutta The Son -elokuvaa, joka oli näyttelijän ensimmäinen työprojekti koronatauon jälkeen. Takaisin töihin palaaminen ei ollut mutkatonta Wolverine-tähdelle, joka kamppaili ahdistuksen tunteiden kanssa jo ennen kuvauksia.

Zellerin perhesuhteita ja masennusta luotaava elokuva oli rankka kokemus Jackmanille myös siksi, että hänen isänsä menehtyi kuvauksien aikana. Näyttelijä kertoo BBC:n haastattelussa aloittaneensa elokuvan teon aikana terapian, mikä auttoi häntä ahdistuksen käsittelyssä.

Jackman liputtaa solidaarisuuden ja avoimuuden puolesta mielenterveysasioissa.

”Vaikka tuntisit olevasi yksin häpeän ja syyllisyyden kanssa, voit aina kääntyä monien muiden puoleen, jotka ovat käyneet  läpi saman ja osaavat neuvoa”, hän sanoo.

Jackman nostaa esiin The Sonin kuvauksissa läsnä olleet mielenterveyden ammattilaiset, joiden puoleen näyttelijät ja teknikot saivat kääntyä tarvittaessa. Menettely on Hollywoodissa Jackmanin mukaan poikkeuksellinen, joka ei ollut nähnyt vastaavaa aiemmin.

Näyttelijä toivoo uuden elokuvan ruokkivan avointa keskustelua psyykkisestä hyvinvoinnista.

”Aiheeseen liittyy tiedon puutetta ja häpeää, ja minusta meidän on kohdattava asia todella, todella pian”, hän muotoilee.

Lähteet: Hollywood Reporter, BBC

Lisää luettavaa