Tältä näyttää Luokkakokous-ohjaajan kansainvälinen kauhuelokuva – Pääosaan napattiin Hollywood-näyttelijätär

Tulossa teattereihin huhtikuussa.

17.2.2022 15:29

Taneli Mustosen ohjaama kauhuelokuva The Twin – Paha kaksonen saa kotimaassa ensi-iltansa 6. huhtikuuta.

Hollywood-näyttelijä Teresa Palmer nähdään pääroolissa Suomeen sijoittuvassa psykologisessa kauhutarinassa, joka valloittaa elokuvateatterit Yhdysvalloissa ja Kanadassa kuukautta myöhemmin.

Mustonen tunnetaan etenkin Luokkakokous-elokuvasarjan kahdesta ensimmäisestä osasta, mutta hän on ohjannut myös vuoden 2016 kauhuelokuvan Bodom.

Palmer oli nähnyt Bodomin ja innostui uudesta käsikirjoituksesta. Hanke kasvoi isoksi kansainväliseksi tuotannoksi, kun se sai Palmerin myötä kansainväliset rahoittajat taakseen.

”Sitä päivää emme hevillä unohda”, Taneli Mustonen kertoo tiedotteessa.

”Onhan se jokaisen elokuvantekijän unelma saada soitto Palmerin kaltaiselta näyttelijältä, joka valitsee kaikista hänelle tarjotuista rooleista juuri sinun elokuvasi seuraavaksi pääroolikseen.”

Suomalaisille Teresa Palmer on tuttu menestyksekkäästä Lights Out -kauhuelokuvasta sekä HBO Maxilla nähtävän sarjan A Discovery of Witches pääosasta.

Lisäksi Palmer on nähty muun muassa elokuvissa Warm Bodies ja Hacksaw Ridge.

Suomalaisuutta elokuvassa edustaa tarinan lisäksi Bodom-elokuvan tekijätiimi.

Mustonen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä tuottaja Aleksi Hyvärisen kanssa, ja tuotantoyhtiönä toimii kaksikon Don Films.

”Olemme innoissamme siitä, että saamme esittää elokuvan ensimmäiseksi siellä, mistä koko projekti sai alkunsa”, Hyvärinen kertoo.

”Suomalaisen kauhuelokuvan lopullinen läpimurto maailmalla on vuosien sitkeän työn tulosta.”

The Twin saa ensi-iltansa elokuvateatterissa Suomessa 6.4.2022. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa