Tänä iltana viihdyttää kertakaikkisen mahtava toimintaelokuva – legendaarinen päätähti oli kuvauksissa kännissä

IMDb-arvosana on 7,8.

Televisiosta voi katsella tänään sen aidon ja alkuperäisen Predator-elokuvan Predator – saalistaja (1987). Tarinassa Arnold Schwarzeneggerin näyttelemä huippusotilas Dutch taistelee viidakkosodassa tuntematonta ja käsittämätöntä vihollista vastaan. Ohjaajana toimii arvostettu John McTiernan.

Predator – saalistaja on toimintaelokuvien klassikko, eivätkä vastaavaan viihdyttämiseen ole lukuisat jatko-osatkaan pystyneet. Predator 2 on tosin monien mielestä ainakin suurin piirtein samaa tasoa oleva elokuva.

Leffan kuvaukset olivat näyttelijöille muutakin kuin mukava kokemus. He joutuivat pärjäilemään viidakossa iilimatojen, käärmeiden, hillittömän ilmankosteuden, kuumuuden ja vaikeakulkuisen maaston kanssa. Yökohtausten aikana sää puolestaan oli jäätävän kylmä.

Schwarzenegger joutui eritoten kärsimään kylmyydestä, sillä hänen päällensä sivelty muta oli kylmää ja märkää. Lämpölamppujakaan ei oikein voinut käyttää, sillä se kuivatti mudan. Toimintasankarilla oli kuitenkin ässä hihassaan, Stroh Jagertee -viinapullo, joka ei kuitenkaan juurikaan lämmittänyt – sen sijaan Arska tuli känniin.

Elokuva esitetään Subilta kello 21.00. Alla traileri.

Lue myös: Arnold Schwarzeneggerin ideoima raaka kohtaus jäi kuvaamatta Commandossa – studiopomo: ”Mikä helvetti sinua vaivaa?” | Episodi.fi

Tulevat lähetykset:

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut