Ensi kertaa Suomen tv:ssä: Clint Eastwood on vielä 2010-luvullakin täyttä rautaa, ja tämä jännitysdraama on siitä pätevä osoitus

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2016 valmistunut Sully – Uroteko Hudson-joella.

1.2.2020 06:30

Tom Hanks on amerikkalaisen elokuvan luotettava jokamies, joten arkipäivän sankariksi nousseen lentokapteeni Sullyn rooli sopii hänelle täydellisesti.

Clint Eastwoodin ohjaustyö perustuu vuonna 2009 tapahtuneeseen lento-onnettomuuteen. Chesley ”Sully” Sullenbergin ohjaama matkustajakone teki onnistuneen pakkolaskun Hudson-jokeen, ja kaikki selvisivät elossa.

Kapteenin urheutta ylistettiin tiedotusvälineissä, mutta kulissien takana käytiin aivan toisenlaista keskustelua, kun onnettomuustutkinnassa Sullyn toimintaa syytettiin virheelliseksi.

Tarinan vaiheet voi ehkä tietää tai aavistaa etukäteen, mutta se ei vähennä elokuvan tehoa. Keskeinen kohtaus on dramaattinen pakkolasku, joka nähdään useaan kertaan eri näkökulmista ja joka kerta yhtä intensiivisesti.

Varmaotteisesti ohjaavan Eastwoodin käsissä Sullyn tarinasta on syntynyt kiehtova jännitysdraama.

”Korkeasta iästään huolimatta Eastwood on täydellisesti ajassa kiinni. Sully – Uroteko Hudson-joella on siitä pätevä osoitus”, kirjoitettiin Episodin ensi-ilta-arviossa.

Sully esitetään Suomen tv-ensiesityksenä Subilla lauantaina 01.02.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia