Tänään tv:ssä: Eräänlaista syrjintää tämäkin – Steven Spielberg olisi halunnut ohjata tämän Bond-leffan mutta ei täyttänyt kriteerejä

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1981 valmistunut James Bond -seikkailu Erittäin salainen.

13.8.2018 05:00

Kun brittiläinen vakoilualus uppoaa kansainvälisille vesille Albanian edustalle, James Bond (Roger Moore) lähetetään selvittämään sen kuljettaman korvaamattoman arvokkaan lastin kohtaloa. Aluksen mukana on uponnut myös ydinsukellusveneiden ohjausjärjestelmä, joka on väärissä käsissä uhka koko maailmalle.

Elokuvan ohjauksesta vastaa John Glen, joka aiemmin oli toiminut Bond-elokuvien leikkaajana ja apulaisohjaajana. Sittemmin Glen ohjasi useita Bond-seikkailuja.

Erittäin salaisen
ohjaamisesta oli kiinnostunut alun perin myös Steven Spielberg, joka neuvottelikin asiasta tuottaja Albert Broccolin kanssa. Broccolilla oli kuitenkin periaatteena, että Bond-ohjaajan on oltava britti, joten Spielbergin ohjaama Bond-elokuva jäi haaveeksi.

Erittäin salainen nähdään Nelosella maanantaina 13.08.2018 klo 21.00. Katso alta elokuvan alkutekstit ja kuuntele Sheena Eastonin esittämä tunnuskappale.

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa