Tänään tv:ssä: ”Hämmentävä määrä roisia seksiä” – Vuonna 2000 ilmestyi kotimainen elokuva, joka aiheutti valtavan kohun

IMDb-arvosana 5,6.

7.3.2023 05:00

Aku Louhimiehen esikoispitkä Levottomat ilmestyi vuonna 2000. Se herätti välittömästi kohua roiseilla seksikohtauksillaan, joita elokuvassa riittää.

Kriitikko Antti Lindqvist kirjoitti Katsossa 5/2000, että ”ohjaaja heittää valkokankaalle monen asennon seksikohtauksia, alastomia naisia ja miehiä enemmän kuin kukaan sitten Lauri Törhösen Riisumisen”.

Levottomien keskushahmo Ari (Mikko Nousiainen) työskentelee ambulanssilääkärinä ja harrastaa työvuorojen ulkopuolella yhden illan juttuja. Mikään Arin elämässä ei tunnu miltään.

Tiina (Laura Malmivaara) ihastuu Ariin ja he alkavat seurustella. Tiina esittelee Arin kahdelle ystäväpariskunnalleen ja ystävykset alkavat viettää vapaan nuoruutensa viimeistä, kesää. Pian sekä pari- että ystävyyssuhteet ovat solmussa.

Levottomat käynnisti trilogian, jonka seuraavat osat olivat Minä ja Morrison (2002) ja Levottomat 3 – kun mikään ei riitä (2004).

Aku Louhimies taas joutui uudenlaisen kohun keskelle vuonna 2018, kun useat naisnäyttelijät alkoivat kertoa ohjaajan nöyryyttäneen ja alistaneen heitä kuvauksissa. Yksi näyttelijöistä oli Levottomissa esiintyvä Matleena Kuusniemi.

Levottomat esitetään Subilla tiistaina 07.03.2023 klo 21.00. Alla traileri.

Lähde: Elonet

Lisää luettavaa