Tänään tv:ssä: Jopa Harrison Ford on ilmaissut vastenmielisyytensä tätä Star Wars -elokuvaa kohtaan – Menikö George Lucas lapsellisuudessaan liian pitkälle?

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1983 valmistunut Tähtien sota -elokuva Jedin paluu.

Alkuperäisen Star Wars -trilogian päätösosassa Imperiumi aikoo murskata kapinan uudella Kuolontähdellä. Luke Skywalker valmistautuu kohtaamaan Darth Vaderin ja itsensä Keisarin.

Alkuperäisen Star Wars -trilogian päätösosassa Imperiumin uusi Kuolemantähti on valmistumassa. Keisari on punonut juonen kapinallisten pään menoksi ja Luke Skywalkerin kääntämiseksi Voiman pimeälle puolelle. Edessä on Darth Vaderin ja Luken lopullinen kohtaaminen.

Tarinan kaikissa Lukeen liittyvissä osuuksissa on synkkää uljuutta, kun tämä käy henkien taistelua Darth Vaderia ja itseään keisaria vastaan samaan aikaan kun muut keskittyvät ylivertaisen vastustajan aineelliseen tuhoamiseen.

Elokuvassa esiteltiin uusia hahmoja: nallekaruhumaisia pikku olentoja nimeltä ewokit. Ewokeista tehtiin myöhemmin kaksi omaakin elokuvaa, jotka suunnattiin lähinnä lapsiyleisölle.

Monet Star Wars -fanit eivät kuitenkaan pidä ewokeista. Ajateltiin, että elokuvasarjan luoja George Lucas meni tässä jaksossa turhan pitkälle kaikkein nuorimman lapsiyleisönsä miellyttämisessä. Myös Han Soloa esittävä Harrison Ford on kertonut vihaavansa hahmoja.

Jedin paluu esitetään Nelosella perjantaina 31.08.2018 klo 21.30. Katso alta ewok-näyttelijöiden haastattelu.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut