Tänään tv:ssä: Härskiä alkoholin piilomainontaa vai kekseliästä tuotesijoittelua? Viiden tähden rikoskomedia sai hämmentävän suomalaisen nimen

IMDb-arvosana 7,9.

13.9.2023 06:30

Vuonna 2008 valmistunut Kukkoilijat (In Bruges) on Martin McDonaghin (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) esikoisohjaus.

Irlantilaisnäyttelijät Colin Farrell ja Brendan Gleeson ovat palkkamurhaajakaksikko Ray ja Ken, jotka lähetetään Lontoosta pariksi viikoksi rauhoittumaan Belgian Bruggeen.

Idyllinen pikkukaupunki hurmaa Kenin täydellisesti, mutta kuumaverisempi Ray ei tahdo sopeutua uuteen ympäristöön. Myös Rayn mieli muuttuu, kun hän tapaa vastustamattoman viehättävän elokuvantekijän Chloen (Clemence Poesy).

Kohta Rayn ja Kenin pomolla (Ralph Fiennes) on täysi työ saada miehet takaisin ruotuun.

Elokuva on 2000-luvun parhaita rikoskomedioita. Episodi antoi elokuvalle viisi tähteä ensi-ilta-arviossaan.

Kukkoilijat on ohjaaja-käsikirjoittaja Martin McDonaghin esikoispitkä ja sellaisena harvinaisen kypsä esitys. Vaikka elokuva on pienimuotoinen, on se raikas ja täynnä hyvää tekstiä, jota erinomaiset näyttelijät tulkitsevat verevästi”, kirjoitti Hannu Liekso syyskuussa 2008.

Moni on ihmetellyt elokuvan suomalaista nimeä. Elokuvan alkuperäinen nimi In Bruges, ”Bruggessa”, viittaa elokuvan tapahtumapaikkaan. Mitkä ihmeen Kukkoilijat?

Elokuvakriitikko Hannu Björkbackan mukaan outo nimi on saanut alkunsa markkinointiyhteistyöstä olutpanimon kanssa. Kyseessä on siis eräänlainen alkoholin piilomainonta. Asia on herättänyt keskustelua myös sosiaalisessa mediassa.

Oli kyseessä piilomainonta tai ei, Kukkoilijat esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ke 13.09.2023 klo 22.05, TV5
  • La 16.09.2023 klo 23.15, Kutonen
  • Ma 18.09.2023 klo 00.00, TV5

Elokuvan voi katsoa myös seuraavista suoratoistopalveluista: Ruutu, Mubi, SkyShowtime. Alla traileri.

Lisää luettavaa