Tänään tv:ssä: Kahdeksan Oscarin voittaja vuodelta 2008 – Tätä elokuvaa sekä kriitikot että suuri yleisö rakastavat

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2008 valmistunut Slummien miljonääri.

Slummien miljonääri sai niin kriitikoilta kuin katsojiltakin ylistävän vastaanoton sekä palkintosateen, joka huipentui kahdeksaan Oscar-pystiin.

Päähenkilö Jamal Malik (Dev Patel) on Mumbain slummeissa kasvanut 18-vuotias orpopoika, joka pääsee television Haluatko miljonääriksi -tietovisaan. Kaikkien hämmästykseksi hän tietää vastauksen toisensa perään ja nousee kisassa pääpottiin eli 20 miljoonan rupian kysymykseen saakka. Siinä vaiheessa Jamal joutuu poliisin kuulusteluun. Pidetään mahdottomana, että teenkeittäjänä toimiva slummien kasvatti voisi tietää vastaukset kysymyksiin. Huijariksi epäiltyä Jamalia kidutetaan ja pahoinpidellään.

Puolustuksekseen Jamal kertoo poliisipäällikölle (Irrfan Khan) sarjan tarinoita, jotka esitetään takautumina. Jamal on oppinut vastaukset kaikkiin kysymyksiin Mumbain slummeissa, joita hän kiersi veljensä Salimin kanssa. Kolmantena joukossa oli Latika-niminen tyttö, johon Jamal jo lapsena rakastui.

Takautumissa seurataan lasten kiertolaiselämää kurjissa oloissa. Jamal keksii veljensä kanssa mielikuvituksellisia keinoja selviytyäkseen. He elävät junissa ryöstellen ja kaupustellen tai tienaavat rahaa sepittämällä turisteille nähtävyyksien historiaa omasta päästään.

Slummien miljonääri on jännittävä ja romanttinen yhdistelmä Bollywoodia ja Charles Dickensin romaaneja tyyliin Oliver Twist tai David Copperfield. Ohjaaja Danny Boyle on rakentanut Jamalin uskomattomasta elämäntarinasta värikkään, rytmikkään ja kaikkiin katsojan aisteihin vetoavan elämyksen.

Slummien miljonääri esitetään Subilla tiistaina 25.02.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat