Tänään tv:ssä: Kannattaa olla tarkkana, sillä Oscar-palkitun ohjaajan elokuva voi mennä ohjelmatiedoissa ohi

IMDb-arvosana 7,1.

22.3.2023 06:30

Amerikkalaisohjaaja Barry Jenkinsin Moonlight (2016) oli upea kasvutarina, joka voitti yllättäen parhaan elokuvan Oscarin.

Jenkinsin seuraava ohjaustyö Jos tämä katu osaisi puhua valmistui vuonna 2018. Se sijoittuu 1970-luvun Harlemiin. Elokuvaa esitettiin meillä teattereissa alkuperäisellä nimellä If Beale Street Could Talk.

Yle antoi elokuvalle suomalaisen nimen, ja se esitetään Teemalla nimellä Jos tämä katu osaisi puhua. Elokuva perustuu James Baldwinin romaaniin, jonka suomennoksessa käytettiin samaa nimeä.

Kannattaa siis olla tarkkana, kun tutkii Ylen ohjelmatietoja. Nimi menee helposti ohi. On tietenkin hyvä asia, että nimi suomennettiin, mutta miksei sitä tehty jo silloin, kun elokuva tuli teattereihin!

Jos tämä katu osaisi puhua kertoo kahden nuoren rakastavaisen tarinan. Tishin (KiKi Layne) ja Fonnyn (Stephan James) suhde joutuu koville, kun Fonny tuomitaan vankilaan rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt, ja Tish huomaa olevansa raskaana.

Kauniisti kuvattu elokuva osoittaa, että Jenkinsillä on visuaalista silmää ja tyylitajua. Nuoret näyttelijät esiintyvät luontevasti ja raikkaasti. Tishin äitiä esittävä Regina King tekee myös vahvan roolityön.

Jos tämä katu osaisi puhua esitetään Yle Teemalla keskiviikkona 22.3. klo 22.00. Areenassa 4.4. saakka. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa