Tänään tv:ssä: Kotirouvafantasiaa stressin lievitykseksi

Tällaista voi olla vain täydellisessä maailmassa.

30.12.2020 11:01

Cedar Coven idyllisissä rantamaisemissa asustava tuomari Olivia porhaltaa polkupyörällään ja tyylikäs huivi kaulalla kohti uusia oikeusistuntoja. Jos kiiltokuvat liikkuisivat, niiden arki olisi jotakin tällaista: aurinkoisia hymyjä kaikkialla, lokinmatkimiskilpailuja pikkukaupunkilaisten kesken ja seesteisiä rupattelutuokioita täydellisessä maailmassa.

Siinä missä 1990-luvun megahitin, Neljät häät ja yhdet hautajaiset -komedian miespääosassa debytoinut Hugh Grant tekee tätä nykyä jopa yllättävän särmikkäitä ja monipuolisia rooleja, Andie MacDowellille vaikuttaa käyneen toisin. Vuosia kauneustuotteiden edustuskasvona toiminut MacDowell on 2010-luvulla tähdittänyt mm. hyvän mielen draamasarjaa Cedar Cove – Olivian valinta. Tässä osittain myös tuottamassaan sarjassa hän on pikkukaupungin tuomari, jonka touhukas äiti tunkee nenänsä vähän kaikkien asioihin. Helppoahan se on, sillä Cedar Covessa ei kukaan lukitse oveaan. Tuomari Olivian tyttären rakkauselämässä on omat kommervenkkinsa, joista riittää draaman aineksia siinä missä Olivian omastakin.

Tyyliltään Cedar Cove – Olivian valinta on musiikkivalintoja myöten kuin rikoskirjailija Jessica Fletcherin kepeitä murhatutkintoja seurannut Murhasta tuli totta -sarja. Ainut, mikä vaikuttaa puuttuvan, on jaksosta toiseen päähenkilön arkeen putkahtava uusi ruumis. Kun sellaista ei ole, jää jäljelle sisäsiisti kertomus ihastuttavasta tuomarista, hänen pikku oikeuskäsittelyistään ja pittoreskin Cedar Coven muista asukkaista.

Cedar Coven ja sen tuomarin rauhallisella elämänmenolla on kuitenkin paikkansa. Jos jokin asia ahdistaa, tarjoaa tämä sarja taattua todellisuuspakoa, leppoisia ja lohdullisia tuulia kotirouvien unelmamaailmasta.

Cedar Cove – Olivia valinta Yle tv1:llä ke 30.12.20 klo 17.10 alkaen arki-iltapäivisin ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa