Tänään tv:ssä: ”Kuin huonon sketsisarjan venytetty jakso” – Kotimainen menestyskomedia keräsi teattereissa 500 000 katsojaa

IMDb-arvosana 5,1.

8.6.2023 06:30

Tänään nähdään televisiossa kotimainen hittikomedia Luokkakokous vuodelta 2015.

Kolme keski-ikäisyyden kriisiä omilla tavoillaan – ikinuoruutta tavoitellen, ikääntymistä kiistäen tai epätoivoisesti pyristellen – käsittelevää kaverusta lähtee kohti luokkakokousta.

Jo matkalla he ajautuvat tai hankkiutuvat erilaisiin noloihin tilanteisiin, eikä tunnelma perillä tunnu juurikaan paremmalta.

Aku Hirviniemi, Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa esiintyvät suurimmalta osin luontevasti, vaikka parista oikeasti hauskasta letkauksesta pääosa on kirjoitettu satunnaisille sivuhenkilöille.

Hekään eivät voi mitään tylsälle käsikirjoitukselle, joka muka-roisiudestaan huolimatta on hyvin vanhoillista, tai ohjaukselle, joka ei rytmitä tai eskaloi miesten kujanjuoksua.

Eteenpäin liikkuvan elokuvan sijaan Luokkakokous on sisällöltään ja tekniseltä toteutukseltaan kuin huonon tv-sketsisarjan tylsempi, väkisin pitkäksi elokuvaksi venytetty jakso.

Luokkakokous sai kriitikoiden haukut mutta keräsi Suomessa järisyttävät 500 000 katsojaa. Elokuvalle on tehty kaksi jatko-osaa.

Luokkakokous esitetään Subilla torstaina 8.6.23 klo 21.00. Suoratoistona se löytyy C Moresta ja Elisa Viihde Viaplaysta.

Katso traileri alta.

Arvio: Jouni Vikman

Lisää luettavaa