Tänään tv:ssä: Mahtava toimintaelokuva vuodelta 1997 – kukaan ei ole vastaavassa roolissa ollut yhtä hyvä kuin Harrison Ford

IMDb-arvosana 6,5.

2.7.2023 05:00

Harrison Ford esittää Yhdysvaltain presidenttiä vuonna 1997 valmistuneessa elokuvassa Air Force One.

Yhdysvaltalaiset ja venäläiset kaappaavat kommandoiskulla Kazakstanin diktaattoriksi julistautuneen kenraali Ivan Radekin, joka suljetaan venäläiseen vankilaan.

Menestyksekkään operaation jälkeen Yhdysvaltain presidentti James Marshall matkustaa Venäjän presidentti Petrovin vieraaksi Moskovaan ja julistaa puheessaan, että Yhdysvallat ei enää neuvottele terroristien kanssa.

Puheen jälkeen presidentti aikoo palata Air Force Onen kyydissä Yhdysvaltoihin, mutta koneeseen nousee myös joukko uutisryhmän jäseniksi naamioituneita terroristeja, joita johtaa kiihkomielinen Egor Korshunov.

Ohjauksesta vastaa Wolfgang Petersen, joka teki läpimurtonsa elokuvalla Sukellusvene U-96 (Das Boot) ja ohjasi sittemmin Hollywoodissa menestyselokuvat Tulilinjalla, Meren raivo ja Troija.

Terroristien pomon roolissa nähdään Gary Oldman. Varapresidenttiä esittää Glenn Close.

Elokuva sai Oscar-ehdokkuudet parhaasta leikkauksesta ja äänestä mutta hävisi molemmissa kategorioissa Titanicille, joka putsasi pöydän vuoden 1998 gaalassa.

Useissa medioissa on Yhdysvaltain presidentivaalien aikaan äänestetty parasta fiktiivistä presidenttiä. Harrison Fordin roolisuoritus on kerta toisensa jälkeen osoittautunut suosituimmaksi, kertoo IMDb:n triviatieto.

Air Force One esitetään Subilla sunnuntaina 02.07.2023 klo 21.00. Elokuva on katsottavissa myös Disney Plus -suoratoistopalvelussa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa