Tänään tv:ssä: Mainettaan parempi toimintaleffa? Ridley Scottin haukuttu armeijaelokuva oli viimeinen niitti Hollywood-tähden uralle

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1997 valmistunut Sotilas Jane.

2.5.2019 05:00

Ridley Scottin ohjaaman toimintadraaman pääosassa nähdään Demi Moore.

Moore on Jordan O’Neil, joka hyväksytään kaikkien aikojen ensimmäisenä naisena maailman kovimpana pidettyyn Navy SEAL -sotilaskoulutukseen.

Naisella ei arvioida olevan minkäänlaisia mahdollisuuksia rutistuksessa, jonka yli puolet kokelaista jättää kesken. Jordan ei kuitenkaan suostu antamaan periksi. Miespääosassa kovapintaisena kapteeni Urgaylena nähdään Taru sormusten herrasta -elokuvista tuttu Viggo Mortensen.

Sotilas Jane menestyi kohtalaisesti lippukassoilla, mutta arvostelut olivat ristiriitaisia, ja Demi Mooren roolisuoritusta mollattiin: hänelle myönnettiin siitä huonoimman naisnäyttelijän Razzie-palkinto.  Monien mielestä elokuva on kuitenkin maineettaan parempi.

Moore oli 90-luvun puolivälissä Hollywoodin kysytyin naistähti hittien Ghost, Kunnian miehiä ja Vain yksi yö ansiosta, mutta Sotilas Jane ja edellisenä vuonna ilmestynyt niin ikään heikon vastaanoton saanut Striptease aiheuttivat sen, että Moorea ei sen koommin nähty isojen tuotantojen päärooleissa.

Sotilas Jane esitetään Hero-kanavalla torstaina 02.05.2019 klo 21.00. Katso traileri.

Lisää luettavaa