Tänään tv:ssä: Musikaaliklassikko, joka sisältää yhden elokuvahistorian hävyttömimmistä lauluista

Sodanvastainen hippimusikaali Hair on yksi elokuvahistorian klassikkoteoksista, jonka tarina jatkuu teatterilavoilla edelleenkin.

9.6.2018 11:06

Vuonna 1967 sai ensiesityksensä teatterimusikaali Hair, joka nousi niin suureksi ilmiöksi, että sitä esitetään vieläkin ympäri maailmaa.

Musikaalista tehtiin elokuvaversio vuonna 1979, jonka pääosissa nähdään mm. John Savage (Dark AngelCarnivàle), Treat Williams (Everwood127 Hours) ja Beverly D’Angelo (National Lampoon’s VacationAmerican History X).

Tarinassa armeijaan ja siten Vietnamin sotaan lähtevä maalaispoika törmää viimeisinä vapaahetkinään New Yorkissa hippiporukkaan, jonka mukana hän ajautuu outoihin seikkailuihin. Elokuvan versio eroaa hiukan musikaalin alkuperäisestä tarinasta.

Elokuvan yhteiskunnallisina ja yksityisinä teemoina ovat mm. sota, rakkaus, uskonto, rotu ja perhe. Tarinan alkupuolella kuullaan kohua aikoinaan herättänyt laulu, jossa puhutaan seksin eri muodoista avoimesti.

Hair esitetään lauantaina 9. kesäkuuta Yle Teemalla klo 21.05, ja elokuva on katsottavissa Yle Areenan suoratoistopalvelussa 7 vuorokauden ajan.

Katso traileri alta!

 

Lisää luettavaa