Tänään tv:ssä: Palveluspoika ilmaantuu nunnaluostariin ja saa nunnien hormonit hyrräämään

IMDb-arvosana 5,8.

12.11.2022 09:00

Vuonna 2017 valmistunut The Little Hours perustuu klassikkoteokseen Decamerone.

Giovanni Boccaccion 1300-luvulla ilmestynyt teos sisältää laajan kokoelman erilaisia novelleja, joiden sisältö vaihtelevat eroottisesta traagisiin ja komediallisista poliittisiin.

The Little Hours on ottanut siitä muutaman luvun, jotka käsittelevät keskiaikaisessa aatelisperheessä ja luostarissa tapahtuvia irstailuja.

Nunnaluostarin arki on kuivakan samanlaista, kunnes luostariin saapuu nuori mies kunnossapitotehtäviin. Palveluspojan ilmaantuminen saa nunnien hormonit hyrräämään olan takaa.

Aika on ajanut oli pidättyväisten yhteisöjen seksuaalisille himoille naureskelusta. Ohjaaja-käsikirjoittaja Jeff Baena on pistänyt nunnansa puhumaan ja kiroilemaan kuin heitä esittävät 2000-luvun näyttelijättäret.

Sanailu on kyllä onnistunutta, koska asialla ovat asiansa osaavat ääninäyttelijät. Vähäisetkin satiirin mahdollisuudet ratkaisu kuitenkin tuhoaa ja tekee elokuvasta parodian saman aihepiirin paremmista elokuvista.

Elokuva on kuvattu Italian Toscanassa. Kun käytännössä koko tekijäjoukko on perhesiteiden tai yhteisten ääni- ja tv-sarjanäyttelemisten yhdistämiä, on pakko tulla siihen lopputulokseen, että koko löysäilyn ainut perustelu on ollut lähteä tutulla kaveriporukalla lomailemaan tuotantoyhtiön piikkiin.

Elokuvan pääosissa näyttelevät Alison Brie, Dave Franco, Aubrey Plaza, Kate Micucci, John C. Reilly, Molly Shannon ja Jemima Kirke.

The Little Hours esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • La 12.11.2022 klo 18.10, FRII
  • Su 13.11.2022 klo 15.55, FRII
  • Ti 15.11.2022 klo 00.30, TV5

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa