Tänään tv:ssä: Sotaelokuvassa räjäytellään ennätyksellinen määrä, mutta faktojen kanssa on vähän niin ja näin – Ohjaaja:”Tämä ei ole historian oppitunti”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2001 valmistunut Pearl Harbor.

11.8.2018 06:30

Michael Bayn (Bad Boys, Armageddon, Transformers) ohjaama sotaelokuva sijoittuu toiseen maailmansotaan ja laivastotukikohta Pearl Harboriin, jonne japanilaiset suunnittelevat massiivista ilmaiskua.

Pearl Harborin tekijöitä on syytetty paitsi militarismista myös historiallisten tosiseikkojen vääristelystä. Sekä sotahistorioitsijat että Pearl Harborin taistelusta selvinneet veteraanit ovat pitäneet sitä pelkkänä Hollywood-viihteenä, jolla ei ole mitään tekemistä todellisten tapahtumien kanssa.

”Yritimme kuvata tapahtumat todenmukaisesti, mutta tämä ei ole historian oppitunti”, Bay on vastannut syytöksiin.

Bay onkin enemmän toimintaelokuvien tekijä kuin historioitsija, mitä kuvaa esimerkiksi se, että Pearl Harbor on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan elokuvana, jossa on käytetty eniten räjähdysaineita.

Pearl Harbor esitetään Nelosella lauantaina 11.08.2018 klo 23.15. Pääosia esittävät Ben Affleck, Josh Hartnett ja Kate Beckinsale. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa