Tänään tv:ssä: Viiden tähden kauhuelokuva vuodelta 2018 – Nyt ensi kertaa Suomen kanavilla

IMDb-arvosana 7,3.

11.11.2022 05:00

Monien vaisujen vuosien jälkeen kauhuelokuva elää hienoa nousukautta.

Kauhuelokuva ei ole genre, jossa loistetaan ensiohjauksilla, mutta Hereditary – pahan perintö kuuluu ohjaaja-käsikirjoittaja Ari Asterin debyyttinä toinen toistaan hienompien viime vuosien elokuvien (The Witch, Get Out,) joukkoon.

Vuonna 2018 valmistunut Hereditary on viiden tähden elokuva, joka kuvaa menettämistä ja kuolemaa todella omintakeisella tyylillä. Se murtaa loputtomalla surullaan sekä elokuvan henkilöhahmot että katsojan.

Tarina vyöryttää taustalla painostavia ongelmia Grahamin perheen niskaan murtaen heikot sekä vahvat.

Perheen äitinä ja tyttärenä Toni Collette ja Milly Shapiro todella menevät sisälle pimeyteen rooleissaan.

Elokuvan visuaalinen rikkaus ja tarkkaan mietityt kuvat tuovat mieleen monet vanhat klassikot, kuten Rosemaryn painajaisen (1968), Hohdon (1980) tai Ennustuksen (1976) sortumatta kuitenkaan muodikkaaseen retroiluun.

Okkultistinen kuvasto ja psykologinen mielenterveyttä horjuttava painostava kauhu kohtaavat saumattomasti luoden elokuvaan todella kieroutuneen tunnelman, jota tyylikäs häiriintynyt äänimaailma tukee.

Hereditary – pahan perintö esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomen televisiossa. Elokuva nähdään Subilla perjantaina 11.11.2022 klo 21.00. Elokuvan voi katsoa myös suoratoistona Elisa Viihde Viaplaysta ja C Moresta.

Arvio:  Jesse Huusari

Lisää luettavaa