Tänään tv:ssä: Vuoden 2016 huippuelokuva olisi ansainnut Oscarin – ahdistava ja vaikuttava

IMDb-arvosana 7,1.

22.9.2023 05:00

Isabelle Huppert on upea vuoden 2016 elokuvassa Elle.

Emma Stone ansaitsi parhaan naispääosan Oscar-palkintonsa La La Landista, mutta samassa kategoriassa ehdokkaana ollut Huppert olisi yhtä paljon ansainnut sen Ellestä.

Huppertin esittämä Michèle Leblanc on kaikkea muuta kuin samastuttavan miellyttävä roolihahmo. Hämärän lapsuuden isänsä kanssa kokenut Michèle johtaa pelifirmaa yhtä rautaisella otteella kuin yksityiselämäänsä.

Otteeseen tulee iso särö, kun tuntematon naamiomies hyökkää Michèlen kotiin ja tuhoaa hänen koskemattomuutensa raiskaamalla hänet.

Michèleä on kuitenkin vaikea nähdä perinteisenä uhrina, sillä hänen kylmän analyyttinen suhtautumisensa tapahtuneeseen käynnistää tapahtumasarjan, joka poikkeaa normeista ja hakee vertaistaan.

Elle on ahdistavan ihastuttava elokuva. Philippe Djianin romaaniin perustuva käsikirjoitus (David Birke) on täynnä yksityiskohtia, jotka saattavat naurattaa tai vihastuttaa katsojaa, monesti molempia samaan aikaan.

Ohjaaja Paul Verhoeven (Total Recall, Basic Instinct) ei ole koskaan kumarrellut mihinkään suuntaan, eikä ihme että Elle ei Oscareita kahminut.

Elle esitetään Yle Teemalla perjantaina 22.09.2023 klo 21.00. Myös Areenassa. Katso traileri alta.

Arvio: Jesse Huusari

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia