Tästä Indiana Jones and the Dial of Destiny kertoo: maailma muuttuu, ukkosein

Maailma muuttuu ja Indyn on muututtava mukana.

16.2.2023 21:16

Harrison Fordin esittämä Indiana Jones on ollut melko villeissä seikkailuissa vuosien varrella. Indiana Jones and the Dial of Destinyssä Indy on jo vanha mies, mutta eipä se estä häntä haastamasta vielä kerran natseja.

Indyn viimeinen seikkailu sijoittuu vuoteen 1969. Indy elää maailmassa, jossa Yhdysvallat pyrkii voittamaan Neuvostoliiton avaruuskilvassa. Samalla NASA:n kulisseista löytyy jotain ikävää: natseja.

Ohjaaja James Mangold kertoo mitä halusi elokuvaltaan.

– Kolme ensimmäistä Indiana Jonesia tapahtuu suunnilleen samoihin aikoihin. Ne ovat ottaneet vaikutteita sen ajan elokuvista: leffat ovat hieman hölmöjä ja teatraalisia. Minun ongelmani oli sama kuin mikä Steven Spielbergillä oli Crystal Skullin kanssa: kuinka ihmeessä Indyn voi viedä seuraaville vuosikymmenille, kun maailma on täysin muuttunut, eikä kaikki ole enää niin mustavalkoista. Aikaan, jolloin haudanryöstöjä ja aarteista tappelemista ei katsota enää hyvällä. Kaikessa on kyse siitä, kuinka hahmo kokee muuttuneen maailman, Mangold kertoo.

Vaikka elokuva sijoittuu vuoteen 1969, Indiana Jonesin kaltaisia tyyppejä ei pidetä enää sankareina.

– Mielipiteemme politiikasta on muuttunut harmaammaksi. Kuka on oikeasti vihollinen? Kenen kanssa teemme yhteistyötä? Ketä vastaan taistelemme? Sijaissotia ja kaikkea sellaista. Mikään ei ole enää niin yksinkertaista kuin toisen maailmansodan aikaan. Mitä tapahtuu mustavalkoisessa maailmassa varttuneelle sankarille tässä uudessa moniulotteisessa maailmassa? Ongelmasta syntyy tietenkin huumoria, vastakkainasetteluja sekä muutoksia Indyssä.

Ensi-ilta 30. kesäkuuta 2023.

Alla traileri.

Lähde: GeekTyrant

Lisää luettavaa