The Walking Dead -tähti ylisti sarjaa aluksi vetänyttä Frank Darabontia – vertasi hänen potkujaan ”salamurhaan”

Sarjasta olisi voinut tulla hyvin erilainen Darabontin jatkaessa.

13.8.2022 11:27

The Walking Dead -sarjan loi aikoinaan Robert Kirkmanin sarjakuvan pohjalta Frank Darabont. Hän on taitava elokuvantekijä ja käsikirjoittaja, mutta sai kuitenkin lähtöpassit sarjasta ennen toisen kauden alkua.

Sarjan pilotti ja sen ensimmäinen kausi houkuttelivat katsojat Darabontin taidokkaasti luomaan zombie-maailmaan. AMC antoi hänelle silti potkut, ja perusteli niitä sillä, että Darabontilla oli vaikeuksia sopeutua televisiopuolen raskaaseen tuotantoaikatauluun.

Vuonna 2013 Darabont nosti oikeusjuttuja AMC:ta vastaan, ja niistä ilmeni, ettei Darabontille ollut koskaan maksettu sarjan kehittämisestä. Oikeusasiakirjojen perusteella AMC myös mitätöi sopimuksissa sovittuja asioita hänen potkujensa yhteydessä.

Jälkikäteen on raportoitu, että AMC antoi potkut Darabontille kustannusten hillitsemiseksi – Darabont ei varmastikaan ollut kokeneena ohjaaja-käsikirjoittajana halvimmasta päästä, ja hänen palkkansa olisi noussut jokaisella kaudella.

AMC halusi kaiken lisäksi tuplata kausien jaksojen määrän alkuperäisestä kuudesta – samalla kuitenkin AMC halusi leikata kulut puoleen. Darabont sai lopulta sovittelun kautta 200 miljoonaa dollaria, jolla hänet olisi varmasti voinut pitää sarjan puikoissa vielä useita kausia.

Lori Grimesia näytellyt Sarah Wayne Callies kommentoi hiljattain paljon julkisuutta saaneita potkuja vieraillessaan Jon Bernthalin podcastissa Real Ones. Calliesin silmissä Darabontin poistuminen oli iso menetys sarjalle ja koko AMC:lle. Hän ylistikin käsikirjoittaja-ohjaaja Darabontia.

– Minusta se tuntui salamurhalta. Meille kerrottiin syiksi, että hän on kokematon sarjanvetäjä, hän ei ole valmistautunut eikä tiedä mitä tekee, Callies paljasti.

– Mutta tämä epeli, kuukautta ennen kuin aloitimme kuvausten toisen kauden, pudotti kuusi kappaletta valmiita käsikirjoituksia syliini ja sanoi: ’Voit opetella nämä repliikit. Ne eivät muutu.” Ja ne olivat upeita, Callies jatkoi.

Calliesin mielestä Darabontia ei voi korvata.

– Tämä voi olla närää herättävä asia sanoa – mutta et voi käsikirjoittaa paremmin kuin hän. Et voi. Ja on todella hyviä tyyppejä, jotka ovat käsikirjoittaneet siihen sarjaan siitä lähtien, ja koen paljon rakkautta ja kunnioitusta heitä kohtaan. Kukaan ei kirjoita kuten Frank Darabont. Se on aivan eri tasolla, Callies ylisti.

Sarjan toinen kausi, jolla Darabont ei enää ollut mukana, sai jo kritiikkiä. Hahmot asettuivat maatilalle, jonne he jumittivat monien mielestä liian pitkäksi aikaa. Liekö tämä johtui AMC:n vaatimuksesta lisätä jaksoja?

Useat sarjan fanit ovat luopuneet The Walking Deadin seuraamisesta loppukausien aikana. Tällä hetkellä sarjassa on meneillään yhdestoista ja viimeinen kausi.

The Walking Dead -universumi ei ole kuitenkaan menossa minnekään. Sarjalla on spin-off Fear the Walking Dead, ja Andrew Lincoln (Rick) ja Danai Gurira (Michonne) ovat palaamassa niin ikään spin off -sarjaan, joka korvaa Lincolnin hahmolle kaavaillut elokuvat.

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa