Thor: Ragnarok -ohjaaja kertoo miksi jätti Disneyn hittielokuvan

Tekijän olisi kuvitellut olevan oiva valinta Tyynellemerelle sijoittuvan elokuvan kirjoittajaksi.

7.11.2017 08:42

Vasaraa heiluttelevalle supersankarille uudet vaatteet ja hiustyylin antanut käsikirjoittaja-ohjaaja Taika Waititi oli alun perin käsikirjoittamassa Disneyn Vaiana-animaatioelokuvaa.

Kotimaassaan Uudessa-Seelannissa lukuisia menestyselokuvia tehnyt Waititi oli alun perin kiinnostunut Disneyn projektista sen Tyynellemerelle sijoittuvan tarinan takia.

”Ajattelin, että heidän kannaltaan paras tapa olla tekemättä jotain, mikä on tunteetonta tai pinnallista, oli ottaa mukaan ihmisiä siitä yhteisöstä… Jos on jokin tapa, jolla voisin istua samassa pöydässä ja tehdä tästä ei-huonon elokuvan, niin aion yrittää”, Waititi selittää ajatuksenkulkuaan.

Ensimmäisen version kirjoitettuaan, päätti Waititi kuitenkin tehdä jotain ihan muuta. Ainoa asia, joka miehen käsikirjoituksesta elokuvaan jäi, oli kohtausotsikko EXT. OCEAN – DAY, ohjaaja vitsailee.

”Se ei johtunut prosessista itsestään, minä vain kyllästyin. Niin kuin aina, halusinkin vain tehdä omaa juttuani, joten tein sen sijaan vampyyrielokuvan,” Waititi kertoo.

 

 

Elokuvantekijän kyllästyminen johtikin sitten ilahduttavaan What We Do in the Shadows -elokuvaan. Emme valita.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia