Tiedätkö miksi Vin Dieseliä ei nähty Fast & Furious 2:ssa?

Virheitä tuli tehtyä, mutta ehkä kuitenkin hyvä näin?

22.3.2020 13:02

The Fast and the Furious ilmestyi vuonna 2002 ja teki Vin Dieselistä supertähden. F&F-elokuvia on tehty jo yhdeksän kappaletta, kymmenes on tulossa.

Ensimmäisen leffan tähdet olivat Paul Walker ja Diesel. Fanit kuitenkin ihmettelivät, miksei Dieseliä nähty vuonna 2003 ensi-iltansa saaneessa kakkososassa. Nyt sille on saatu selitys.

Ensimmäisen elokuvan ohjannut Rob Cohen löysi Dieselin loistavan scifi-halpiksen Pitch Blackin kautta. Hän pestasi miekkosen tulevaan autotoimintaelokuvaansa.

Diesel ei ollut kuitenkaan tyytyväinen käsikirjoitukseen ja sitä kirjoitettiin uusiksi pitkään.

Se kannatti, sillä ensimmäisestä elokuvasta syntyi ilmiö.

Kakkosleffaa ruvettiin suunnittelemaan, mutta Diesel ei ollut tyytyväinen sen käsikirjoitukseen.

– Ajattelin ensimmäisen Fast and Furiousin olevan klassikko, kuten Nuori kapinallinen. Studio halusi tietenkin tehdä jatkoa ja se oli tehty todella halpamaiseen jatko-osatyyliin. Ensimmäinen osa menettäisi näin merkityksensä ja mahdollisen klassikkoasemansa, Diesel kertoo.

Miekkonen halusikin jatko-osilta samanlaista lähestymistapaa kuten Kummisedissä oltiin jo nähty. Jatko-osien pitäisi syventää hahmojen tarinaa.

Käsikirjoitusta ei muutettu, joten Diesel siirtyi tekemään Pitch Blackin jatko-osaa Riddickin aikakirjaa sekä myöhemmin urallaan elokuvia kuten The Last Witch Hunter.

Diesel on myöntänyt tehneensä virheen. Hänen olisi pitänyt painostaa F&F:n kakkososan käsikirjoittajat tekemään parempaa työtä.

Lopulta Diesel suostui palaamaan franchiseen, mutta vain sillä ehdolla, että hän pääsee tuottamaan sitä. Diesel käynnisti sarjan uudelleen neljännessä osassa. Loppu on historiaa.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa