Ohjaaja Steven Spielberg tapasi Hollywood-tähti Vin Dieselin ja antoi ohjeen – ”Elokuvataiteen rikos”

Mestari antoi kehotuksen.

19.3.2020 13:24

Steven Spielberg oli aikoinaan merkittävässä asemassa Vin Dieselin menestyneen uran lähtölaukaisussa. Toki Dieselilla itselläänkin oli vaikutusta, sillä kukaanhan ei tule kotoa töihin hakemaan.

Diesel ohjasi ja käsikirjoitti aikoinaan lyhytelokuvan Multi-Facial (1995), josta kerroimme aiemminkin. Täältä voit katsoa kyseisen elokuvan. Diesel ohjasi sen jälkeen myös elokuvan Strays (1997).

Nykyinen supertähti ohjasi elokuvan, koska ovimiehenä työskennellyt Diesel ei saanut rooleja yrityksistä huolimatta. Multi-Facial kuitenkin näytettiin jopa Cannesin elokuvajuhlilla, jossa se kiinnitti Steven Spielbergin huomion. Ohjaaja vaikuttui näkemästään niin paljon, että hän pestasi Dieselin Adrian Caparzon rooliin Pelastakaa sotamies Ryan (1998) -elokuvassa.

Diesel tapasi Spielbergin vastikään, ja hän kertoi nyt haastattelussa, mitä muuta Spielbergillä oli tuolloin mielessään.

– ”Kun kirjoitin roolin sinulle Pelastakaa sotamies Ryanissa, palkkasin tietysti näyttelijän, mutta toivoin kannustavani salaisesti myös sinussa olevaa ohjaajaa, etkä ole ohjannut tarpeeksi. Se on elokuvataiteen rikos ja sinun täytyy palata ohjaajan penkille”, Diesel kertoi Spielbergin sanoneen hänelle vastikään.

Diesel ei ole ohjannut elokuvan Strays jälkeen mitään merkittävää. Ehkäpä hänen olisi aika kokeilla siipiään kunnolla myös sillä saralla.

Näyttelijänä hänellä menee vauhdikkaasti, sillä häneltä on tulossa muun muassa Fast & Furious 10 -elokuva. Myös hänen Riddick-hahmonsa saanee elokuvan nimeltään Furya. Hänellä on rooli niin ikään Avatar 2 -elokuvassa.

Lähde: Screen Crush

Lisää luettavaa