Tiesitkö? Reservoir Dogsin loppuammuskelussa on yksi räikeä virhe – leffa poistuu kohta Netflixistä

IMDb-arvosana on 8,3.

20.2.2023 17:03

Netflixistä poistuvassa klassikkoelokuvassa Reservoir Dogs nähdään monta mainiota kohtausta. Yksi niistä on lopun välienselvittely neljän herran välillä, jotka kaikki osoittavat toisiaan aseillaan.

Leffaan jäi kuitenkin virhe, jota ohjaaja Quentin Tarantino ei halunnut aikoinaan korjata. Virhe on vielä aika räikeä, mutta vaikea havaita. Kukaan ei ammu kohtauksessa Nice Guy Eddietä!

Kyllä vain, Nice Guy Eddie säästyy kohtauksessa luodilta, mutta tipahtaa silti maahan kuolleena. Miten se on mahdollista?

Kohtauksessa on selvää, että Joe Cabot ampuu Mr. Orangen. Nice Guy Eddie puolestaan ampuu Mr. Whiten. Mr. White täyttää lyijyllä Cabotin. Epäselväksi jäi, miten Eddie sai luodista. Tästä ehdittiinkin kiistellä elokuvien ystävien keskuudessa pitkään, kunnes vuonna 1996 Nice Guy Eddien esittäjä, jo edesmennyt Chris Penn paljasti, mitä tapahtui.

– Kukaan ei ampunut Nice Guy Eddietä. Se oli virhe. En tiedä tykkääkö Quentin siitä, että paljastan tämän. Kohtauksessa Harvey Keitelin (Mr. White) oli tarkoitus ampua Lawrence Tierney (Joe Cabot), sitten ampua minut, sitten saada itse luodista. Mutta Harveyn tekoveri räjähti heti, joten hän tipahti maahan. Samoin oma tekovereni räjähti, joten tipahdin itsekin, Penn selvitti.

– Joten kukaan ei ampunut Nice Guy Eddietä. Quentin sanoi: ”Tiedätkö? Siitä tulee elokuvan suurin kiista. Me jätämme sen.” Hän oli todellakin oikeassa, Penn vielä lisäsi.

Elokuva poistuu Netflixistä 28. helmikuuta. Alla traileri.

Alla elokuvan traileri. Lue myös: Millie Bobby Brown täytti 19 vuotta – tiesitkö tähden kuuroudesta ja väkivaltaisesta harrastuksesta? – Episodi.fi

Lähde: Indie Wire

Lisää luettavaa