Toimintaleffan tähti teki 95 prosenttia stunteista itse – pätevää vuoden 2017 mäiskettä ja räiskettä tarjolla Viaplayssa

IMDb-arvosana on 7,5.

Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan on lisätty toimintaelokuva John Wick: Chapter 2 (2017).

Myyttiseksi Baba Yagaksi venäläismafian keskuudessa ristitty John Wick luulee pääsevänsä vihdoin viettämään rauhallisia eläkepäiviään autonsa ja uuden lemmikkikoiransa kanssa. Oven taakse ilmestyy kuitenkin vanha tuttu, italialainen gansteri Santino D’Antonio.

Santino hyödyntää Wickiin salaista sinettiä. Sinetti on verivala, jonka vahvistamana Wick on jäänyt hänelle velkaa ja Santinon mielestä nyt on tullut aika kuitata maksu suoritetuksi palkkamurhan muodossa. Santinon määräämä keikka vie Wickin Roomaan, jossa pelin henki muuttuu oleellisesti. Herrasmiessäännöillä pelaava Wick huomaa joutuneensa itse maailman parhaiden ammattitappajien iskulistoille.

Episodin neljän tähden arvostelussa kirjoitettiin näin:

”Jossain vaiheessa tuntuu, että kaikki mielenkiintoinen on jo nähty, ja loppua kohti elokuva on vaarallisen lähellä lipsua puuduttavuuden puolelle. Kahden tunnin aikana nähdään niin monta luodin osumaa päähän, että viimeiset eivät tunnu enää miltään.

John Wick: Chapter 2 antaa silti kaiken minkä lupaa ja heittää kaupan päälle vielä muutaman hyvän one-linerin. Se on armotonta tykitystä niille, jotka tykkäävät jättää aivonsa narikkaan ja nauttia näyttävästä popcorn-viihteestä.”

Keanu Reeves teki elokuvan stunteista 95 prosenttia itse. Hän jätti stuntmiehen kontolle hetket, kun auto töytäisee Wickiä ja kun hän kaatuu alas portaita Cassianin kanssa. Rooliin hän valmistautui kolmen kuukauden ajan harjoitellen judoa, brasilialaista jujutsua, ampumista ja autolla ajamista.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut