Toimituksen suosikit: Enkelit lankeavat ja kuolleet nousevat – olit valmis tai et

Mikään Episodin toimituksen näkemistä neljästä viikonlopun uutuudesta ei säväyttänyt samalla tavalla kuin edellisellä viikolla kävi. Ei, vaikka suurimmassa osassa oli tarjolla veristä väkivaltaa ja sillä vitsailua. Voiton vei rauhallisempi mutta eri tavalla rankka mielikuvitusleikki.

23.8.2019 13:24

Suomeen asettunut bulgarialainen elokuvantekijä Tonislav Hristov on tehnyt useita kevyen ja vakavan välillä tasapainoilevaa dokumenttia kommunikoinnin ja kontaktin vaikeudesta. Veeran maaginen elämä tuntuu selvältä jatkolta filmografiaan, mutta tällä kertaa keskiössä on nuori nainen, toisin kuin monissa Hristovin muissa elokuvissa. Veera yrittää menneisyyden traumoista huolimatta pitää kasassa itseään ja perhettään, erityisesti kehitysvammaista veljeään. Terapiakeinonaan hänellä on live-roolipelaaminen.

Ready or Not on höpöinen kauhukomedia, jossa outoon miljonääriperheeseen naitu nuori nainen joutuu veriseen initaatioriittiin. Hienoisista onnahduksista huolimatta verisen väkivallan ja hauskuuden yhdistäminen onnistuu yllättävän raikkaasti.

Samaa ei voi sanoa Gerard Butlerin esittämän Mike Banning -agentin kolmannesta seikkailusta. Angel Has Fallenissa presidentin henkivartija joutuu itse takaa-ajetuksi, vaikka on pelastanut valtion päämiehen jo kahdesti aikaisemmin. Sarjan fanit nauttinevat eniten saumoistaan nitkahtelevasta toiminnasta, joka muiden silmissä saattaa näyttää halvalta jäänteeltä 1990-luvun äijäilystä.

Ehkä yllättäen huonoimmin toden ja fantasian yhdistämisessä pärjäsi kulttiohjaaja Jim Jarmusch. The Dead Don’t Die on tekijälleen tyypillistä rentoa tekemistä täynnä tuttuja kasvoja, mutta George A. Romeron Elävien kuolleiden yö -kunnianosoitukseksi tarkoitettu zombilätistely raivostuttaa välinpitämättömällä ja jopa pilkallisella suhtautumisellaan elokuvallisen taian luomiseen ja kauhufantasian katsojan haluun tukahduttaa epäuskonsa.

Edellä mainittujen nimikkeiden ohella Kino Engelin kesäkino-ohjelmistoon tuli englanninkielinen dokumentti argentiinalaisesta tangomaestrosta Astor Piazzollasta: Piazzolla – The Years of the Shark. Valitettavasti sitä ei ehditty katsastaa taulukkoon.

 

Lisää luettavaa