Toimituksen suosikit: Leskiä ja muita ihmenaisia

Episodin toimitus kävi jälleen läpi elokuvateattereiden viikon uudet tulokkaat ja asetti ne paikoilleen muun ohjelmiston joukkoon.

16.11.2018 14:12

Notting Hill -ohjaaja Roger Michell kuvasi neljän brittiläisen näyttelijätärlegendan leppoisan tapaamisen. Nothing Like a Dame on lajityypiltään dokumentti, mutta se tuntuu kuin olisi tullut kutsutuksi teekupposen ääreen neljän ystävättären joukkoon. Suomalaisille tutuimpia ovat elokuvarooliensa kautta tietysti Judi Dench ja Maggie Smith, mutta he ovat muodostuneet legendoiksi teatteriuransa kautta samoin kuin Eileen Atkins ja Joan Plowright. Elokuvan oikeutus on pelkästään sen historian avaamisessa.

Neljä naista on pääosassa myös Widows-elokuvassa. Konnamiestensä menehdyttyä heidän leskiensä (Viola Davis, Michelle Rodriguez ja Elizabeth Debicki tukenaan Cynthia Erivo) on otettava hoitaakseen suunnitteilla ollut keikka. Näyttelijät ovat upeita ja Steve McQueen ohjaa jälleen vetävästi, mutta jostain kumman syystä 1980-luvun brittisarjan modernissa päivityksessä on pitänyt antaa todella paljon näkyvyyttä mieshahmoille.

Harry Potter -historiaan kurkottavan uuden elokuvasarjan toinen osa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset on sitä mitä odottaakin: hauskoja hahmoja ja olentoja, kiehtovia ympäristöjä ja huikeita visuaalisia efektejä. Silti meno tuntuu paikoin täytemateriaalilta valmistauduttaessa suureen yhteenottoon.

Life Itself on ylitsevuotavan sentimentaalinen kuvaus Oscar Isaacin ja Olivia Wilden hahmojen rakkaustarinasta ja valinnoista useammankin sukupolven ajan. Se yrittää puristaa katsojasta itkut vaikka väkisin, mutta kuten Episodin arvioija toteaa: siinä ei oikeastaan ole mitään vikaa.

Lähes koko Suomi joutuu tarkasteluun pienen kylän karikatyyristen arkkityyppien kautta Pieniä suuria valheita -elokuvassa. Osan mielestä sellainen on mielenkiintoista katsottavaa, osan ei.

 

Lisää luettavaa