Toimituksen suosikit: Maalla, merellä ja ilmassa

Viikonlopuksi teattereihin saapuu neljä uutta elokuvaa. Ne tuskin uhkaavat katsojatilastojen kärkeä, mutta Episodin toimitus ihastui erityisesti yhteen niistä.

1.6.2018 13:45

Harry Dean Stantonin kuolema antaa Lucky-elokuvalle ja sen päähenkilölle, joka joutuu kohtaamaan elämän rajallisuuden, lisää syvyyttä ja painokkuutta. Rauhallisesti, rutiinien kautta auki kiertyvä elokuva on hyvä muutenkin. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että se on John Carroll Lynchin (ei sukua elokuvassa nähtävälle David Lynchille) esikoisohjaus.

Toiseksi suosituin uutuus Episodin toimituksen kirjoissa oli Jupiterin kuu, omalaatuinen sekoitus eurooppalaista taide-elokuvaa ja supersankaritarinaa. Ohjaaja Kornél Mundruczó saattaa olla tuttu yhtä lailla surrealistisesta White God -elokuvasta vuodelta 2014.

Adrift on tutun turvallinen tosielämän draamaseikkailu, jossa purjehtimaan lähteneet nuoret rakastavaiset joutuvat selviytymään avomerellä myrskyn iskettyä. Pääosissa Shailene Woodley ja Sam Claflin.

Mestarietsivä Sherlock Gnomes on jatkoa muutaman vuoden takaiselle animaatiolle Gnomeo & Julia, jossa puutarhatontut varioivat William Shakespearen klassikkonäytelmää. Uutuus kärsii siitä, ettei se osaa päättää ovatko pääosissa edellisen elokuvan keramiikkarakastavaiset vai tällä kertaa parodioitu kuuluisa salapoliisi apureineen.

 

Lisää luettavaa