Toimituksen suosikit: Ongelmaukkeja ja -nuoria

Isotkaan elokuvat eivät viime viikkoina ole saaneet suomalaisia ryntäämään joukolla elokuviin. Miten mahtaa käydä, kun ohjelmistoon tulee neljä jo lähtökohtaisesti pienemmän ja rajoitetumman katsojakunnan herkuksi katsottavaa ensi-iltaa?

22.11.2019 11:57

Viikonlopun uutuuksista toimituksen suosikiksi nousi rajatun valkokangaslevityksen ennen Netflix-ensi-iltaansa saava The Irishman. Kolme ja puolituntinen Martin Scorsesen gangsterieepos ei ollut läheskään niin uuvuttava kokemus kuin toimitus etukäteen uumoili. Suorastaan päinvastoin, sitä jäätiin kaipaamaan lisää. Tosin nuoremman väen se vaivutti jossain vaiheissa unten maille…

Yliaktiivisesta pikkutytöstä kertova System Crasher ei ole mikään koko perheen hyvän mielen tyttöenergialeffa. Kaukana siitä. Se kertoo Bennistä (upea Helena Zengel), joka ”rikkoo systeemiä”, koska vihanhallintaongelmaiselle pikkutytölle ei järjestelmässä löydy paikkaa, ennen kuin hän tulee teini-ikäiseksi ja voidaan sulkea laitokseen tai heittää kadulle. Ankarasta aiheesta huolimatta elokuva on tärkeää katsottavaa.

Ruotsalaisjännärin tapahtumat siirrettiin New Yorkin puolalaiseen alamaailmaan. Pääosaan sentään jäi ruotsalaisnäyttelijä Joel Kinnaman. Kolme sekuntia -jännärissä hän esittää ilmiantajaa, joka lupautuu soluttautumistehtävään vankilaan – ja huomaa olevansa oman onnensa nojassa.

Corgi – Kuningattaren koiranpentu on belgialaisanimaatio, joka kertoo Englannin kuningattaren uudesta lemmikkikoirasta. Trumpien epäonnisen valtiovierailun jälkeen hauveli joutuu kaduille opettelemaan ihmisiksi elämistä. ”Yksi vuoden huonoimmista”, kehui Episodin toimittaja animaatiota, joka ei onnistu hyödyntämään potentiaaliaan.

 

Lisää luettavaa