Toimituksen suosikit: Tanssijoita ja puujalkoja

Viikonlopun elokuvaohjelmistoon mahtuu viisi uutuusensi-iltaa. Niiden joukossa on niin huteja kuin hittejä, totesi Episodin toimitus.

18.10.2019 09:26

Uutuuksien joukosta toimituksen suosikiksi nousi tanssielokuva And Then We Danced, jossa Ruotsissa asuva Levan Akin tutkii vanhempiensa kotimaan Georgian perinteitä ja arvoja arvostetun kansantanssiakatemian oppilaiden kautta. Ruotsi on jo ilmoittanut elokuvan Oscar-kilpaan.

Toisenlaista tanssia on tarjolla elokuvassa Hustlers – korkojen kera. Se perustuu strippariringin miesasiakkaita pyörryksiin pyörittäneitä askelkuvioita raportoineeseen lehtiartikkeliin. Tositarinapohjaisen velmuilun pääosissa nähdään muun muassa Jennifer Lopez, Constance Wu ja Cardi B.

Fantasiahitin jatko-osassa Maleficent 2: Pahan valtiatar tumman haltian kasvattitytär haaveilee prinssipuolisosta, mikä johtaa ihmisten ja ihmeotusten sotaan. Osa piti näyttävästä fantasiaseikkailusta, osa pettyi sen ennalta-arvattavuuteen ja sotaisuuteen.

Jenkkistudion kiinalaissiiven Jeti-animaatioseikkailu on kuin (naapureiden aluerajoja loukkaava) matkailumainos, mutta sellaisen kieltämättä näyttävä.

Suositun kotimaisen puujalkasarjakuvan filmatisointi on voinut tuntua hyvältä idealta, mutta Fingerporin napakat sanaleikkisketsit taipuvat vain etäisesti elokuvaa muistuttavaan muotoon eivätkä vitsit selviä käännöksestä.

 

Lisää luettavaa