Toimituksen suosikit: Oscar-voittaja löytyy tästä joukosta

Tällä hetkellä Suomessakin on hyvä tilaisuus tutkailla viikon päässä häämöttävän Oscar-gaalan ehdokkaita. Viikonlopun Toimituksen suosikit -taulukossakin jossakin kategoriassa ehdolla olevia elokuvia on puolet! Toimituksen vahva veikkaus koko hoidon voittajaksi meni suoraan ykköseksi.

23.2.2018 17:00

Ei ole mikään salaisuus, että Episodin toimitus on pitkään fanittanut Martin McDonaghin elokuvaa Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, joka vihdoin saapuu ohjelmistoon meilläkin. Se on ehdolla peräti seitsemässä Oscar-kategoriassa. Ainakin Toimituksen suosikit -taulukon perusteella se päihittää pahimmat kilpakumppaninsa Call Me by Your Name ja The Shape of Water.

Kauas siitä ei jää viikonlopun toinen tulokas, kuuden Oscarin ehdokas Phantom Thread. Siinä loistavat niin Paul Thomas Andersonin ohjaus kuin Daniel Day-Lewisin ja Lesley Manvillen sekä valitettavasti ilman ehdokkuutta jääneen Vicky Kriepsin roolisuoritukset. Toimitus kuitenkin veikkaa sen olevan vahvimmilla parhaan musiikin kategoriassa.

Viharikoksesta ja sen seurauksista kertova saksalainen In the Fade – Kuin tyhjästä palkittiin jo parhaan ei-englanninkielisen elokuvan Golden Globella. Oscareissa se ei päässyt lopulliseksi ehdokkaaksi asti. Toimituksen mielestä sen parasta antia on Diane Krugerin kaiken kärsivä roolisuoritus.

 

Lisää luettavaa