Toimituksen suosikit: Vain pelle vastustaa Netflixiä

Viikoittaisten uutuusensi-iltojen määrä alkaa laskea, kun teattereissa valmistaudutaan pariin jättiavaukseen vielä ennen vuodenvaihdetta. Ohjelmistoon tulee vain kolme uutta elokuvaa, joista yksi käy vain esittäytymässä.

29.11.2019 18:00

Viikko sitten ohjelmistoon ilmestyi Martin Scorsesen The Irishman, jonka koti on Netflix-suoratoistopalvelussa. Tällä viikolla saman tekee Marriage Story. Mutta hyvä elokuva on hyvä elokuva, ja Toimituksen suosikeissa erään liiton kohtalonhetkistä kertova elokuva nousi tasapisteisiin Scorseen gangsterieepoksen kanssa. Ainoastaan Joker-elokuva pystyi pitämään ne takanaan.

Viikonloun uutuuksista toiseksi parhaiten pärjäsi Rian Johnsonin Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä. Joidenkin mielestä se on vuoden parhaita tulokkaita, joidenkin mielestä Johnson tekee klassiselle murhamysteerille saman kuin Star Warsille The Last Jedillään – eli puukottaa lapaluiden väliin.

Teattereissa nähdään vaihteeksi kotimaista indie-elokuvaa, eli ilman Elokuvasäätiön tukea tehty Poissa. Se edustaa vielä täkäläisittäin harvinaisempaa lajityyppiä, fantasiadraamaa. Arvioijan mukaan lähtöidea miehestä, joka millä hetkellä hyvänsä saattaa tempautua minne tahansa maapallolla, on hyvä mutta sen päälle ei saada rakennettua tarpeeksi sisältöä.

 

Lisää luettavaa