Toimituksen suosikit: Yksittäiset arviot upottivat uutuuksia

Tämän viikonlopun kolme ensi-iltaelokuvaa sai Episodin toimituksenkin liikkeelle. Mutta aina oli joukossa joku tiukkapipo!

20.5.2022 12:55

Iso-Britanniaa huikeat 70 vuotta hallinnut kuningatar Elisabet II sai juhlansa kunniaksi dokumentin, joka alkuperäisen nimensä mukaisesti on ”palasista koostuva muotokuva”. Suomessa yksinkertaisesti nimellä Elizabeth kulkeva elokuva koostuu vuosikymmenten varrelta kootuista filmin- ja videonpätkistä.

Arvioijamme mielestä se näkyi lopputuloksessa ja hän ihmetteli mitä tekemistä ohjaaja Roger Michellin – jonka viimeiseksi elokuvaksi Elizabeth jäi – osuus koostamisessa oli. Toinen toimittaja puolestaan näki valikoimassa ja niiden järjestelyssä peribrittiläistä huumoria.

Cannesin kultaisen palmunkin voittaneen Apichatpong Weerasethakulin uutuus, Memoria, sai melko yksimielisen vastaanoton. Kaikkien mielestä se oli elokuvakerronnan rajoja haastava, teknisesti upea taideteos, jossa Tilda Swinton tekee jälleen kerran hienon roolityön. Samalla se oli arvoituksellisuudessaan ja verkkaisuudessaan omiaan sulkemaan katsojan ulkopuolelleen.

Suuren jalkapalloilijan ja jalkapallopersoonan Zlatan Ibrahimovicin elämäkertaan perustuva urheiludraama Minä, Zlatan sai toimitukselta ”ihan ok” -leiman – paitsi yhdeltä.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia