Tommi Korpela palkittiin parhaana miesnäyttelijänä Moskovassa

Huikea uutinen! Paljon onnea Korpelalle!

26.4.2019 11:31

Tommi Korpela palkittiin Moskovan elokuvajuhlilla parhaana miespääosanäyttelijänä. Korpela nappasi palkinnon pääosasuorituksestaan Aleksi Salmenperän hienossa Tyhjiö-elokuvassa. Tyhjiö nähtiin festivaalin pääkilpasarjassa.

Kilpasarjan tuomariston puheenjohtajana toimi Aasian merkittävimpiin ohjaajiin lukeutuva eteläkorealainen Kim Ki-duk, joka myös palkittiin festivaalin elämäntyöpalkinnolla. Tänä vuonna 41. kertaa järjestetyn festivaalin pääpalkinto, ”Golden George”, myönnettiin Farhat Sharipovin elokuvalle The Secret of a Leader.

Suomen menestyneimpiin nykyohjaajiin kuuluvan Salmenperän (mm. Häiriötekijä, Jättiläinen, Lapsia ja aikuisia) ohjaama ja Tommi Korpelan ja Laura Birnin tähdittämä Tyhjiö sai Suomessa valtakunnallisen teatteriensi-iltansa syyskuussa 2018, ja se palkittiin hiljattain neljällä Jussi-palkinnolla (paras elokuva, ohjaus, äänisuunnittelu ja leikkaus).

Parisuhteista, onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta kertovan elokuvan tuotannosta ovat vastanneet Mia Halmeen ja Aleksi Salmenperän tuotantoyhtiö Sahadok sekä Misha Jaarin ja Mark Lwoffin tuotantoyhtiö Bufo. Elokuva-alan huippunimien toteuttama poikkeuksellinen independent-elokuva toteutettiin yhteistyössä Yleisradion, P. Mutasen elokuvakonepajan, Valofirman ja Helsingin Elokuvaäänityksen sekä Birnin, Korpelan ja lukuisten muiden näyttelijöiden ja alan ammattilaisten kanssa. Suomen elokuvasäätiö tuki elokuvan markkinointia ja levitystä.

Lisää luettavaa