Tuoreen Netflix-murhamysteerin ohjaaja nyreissään siitä, kuinka suoratoistojätti nimesi elokuvan

Nimellä on puolensa ja puolensa.

28.12.2022 20:30

Knives Out -hittielokuvan jatko-osa Glass Onion: A Knives Out Mystery julkaistiin Netflixissä viime viikon perjantaina, 23. joulukuuta. Murhamysteerin ohjaaja-käsikirjoittaja Rian Johnson (Knives Out, The Last Jedi) ei kuitenkaan ole erityisen tyytyväinen elokuvan lopulliseen julkaisunimeen.

Johnson olisi mieluummin pitänyt elokuvan tittelin lyhyesti ja ytimekkäästi vain muodossa Glass Onion. Suoratoistopalvelu tahtoi kuitenkin lisätä nimeen myös viittauksen sarjan ykkösosaan.

”Panostin kovasti siihen, että elokuvat olisivat itsenäisiä tuotoksia. Suoraan sanottuna olen todella ärsyyntynyt siitä, että nimessä on ’A Knives Out Mystery’,” hän kertoo tuoreessa haastattelussaan.

Murhamysteerien ainoa yhdistävä tekijä on Daniel Craigin esittämä etsivä Benoit Blanc; molempiin tähän asti julkaistuihin osiin pääsee erinomaisesti sisään näkemättä toista. Tämän pohjalta Johnsonin nimitoive olisi sopivan perusteltu. Lisänimi kuitenkin herättää kiinnostusta ja huomiota niissä, joille ykkösosa on jo tuttu tapaus, mikä on Netflixin markkinoinnin kannalta ymmärrettävä veto.

Alla Glass Onion: A Knives Out Mystery -traileri.

Lähde: The Atlantic, Variety

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa