Useita huippurooleja menettänyt Jessica Biel täytti 42 – tältä hän näyttää nyt

Valinnut myöhemmin urallaan pienempiä tuotantoja perinteisempien Hollywood-leffojen sijaan.

6.3.2024 05:30

Hollywood-näyttelijä Jessica Biel täytti 3. maaliskuuta 42 vuotta.

Biel aloitti uransa laulajana esiintyen musiikkituotannoissa. Sitten hänet valittiin Mary Camdenin rooliin perhedraamasarjassa Seitsemäs taivas (1996-2006), jossa hän saavutti mainetta ja tunnustusta kyvyistään näyttelijänä.

Vuonna 1997 hänellä oli roolidraamaelokuvassa Uleen kulta. Se meni mainiosti, sillä hän voitti roolistaan Young Artist Award -palkinnon. Lisää kehuja tuli pääroolista kauhuelokuvassa Texasin moottorisahamurhat (2003).

Texasin moottorisahamurhat.

Sittemmin Biel on näytellyt muun muassa elokuvissa Fuck the Rules (2002), Blade: Trinity (2004), Stealth – näkymätön uhka (2005), The Illusionist (2006), Voitte suudella sulhasta (2007), Next (2007), Ystävänpäivä (2010), The A-Team (2010), New Year’s Eve (2011), Total Recall (2012) ja Hitchcock (2012).

Biel tunnetaan viime vuosilta kenties parhaiten televisiosarjoista kuten Syntinen (The Sinner). Hän on ollut siitä ehdolla Primetime Emmyn ja Golden Globe -palkinnon saajaksi.

Jessica Biel minisarjassa Candy (2022).

Uralle mahtuu menestyksen lisäksi myös pettymyksiä. Biel oli saada Black Widowin roolin Iron Man 2 (2010) -elokuvasta, koska Emily Blunt jäi tuotannosta pois. Lopulta rooliin kuitenkin valittiin Scarlett Johansson.

Biel koe-esiintyi myös Angela Hayesin rooliin elokuvassa American Beauty (1999), mutta ei saanut sitä, sillä pestin vei Mena Suvari. Hän menetti niin ikään roolin elokuvassa Quantum of Solace (2008) Gemma Artertonille. Rooliin tosin haki 1500 näyttelijää, joten ei ihme, ettei pestiä herunut.

Elokuvamaailmojen ulkopuolella Biel on saanut jonkin verran kritiikkiä hänen rokotteisiin liittyvistä kannanotoistaan. Hän on vastustanut joitakin osia Kalifornian rokotelaista, ja hän on sanonut myös haluavansa tukea perheitä, joilla on henkilökohtaisia syitä olla ottamatta rokotteita. Toisaalta hän on sanonut kannattavansa lapsille annettavia rokotteita.

Total Recall.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Jessica Bielistä

Biel on naimisissa laulaja Justin Timberlaken kanssa ja heillä on kaksi lasta. He ovat olleet naimissa vuodesta 2012 lähtien.

Hänen ensimmäinen näyttelijätyönsä oli Pringles-mainoksessa, kun hän oli 11-vuotias.

Halusi musikaalitähdeksi voitettuaan karaokekilpailun kahdeksanvuotiaana.

Seuraavaksi scifin pariin

Bielin viimeisin rooli on rikosminisarjassa Candy, joka julkaistiin vuonna 2022. Biel on Looperin mukaan valinnut itse tehdä rooleja pienemmissä tuotannoissa, joissa hänen ulkonäöllään ei ole niin paljon painoarvoa, ja hän toimii nykyään lisäksi tuottajana.

Biel on silti jälleen tekemässä myös elokuvan nimeltään Ursa Major. Se on scifitrilleri, joka kertoo äidistä ja tyttärestä, jotka yrittävät selviytyä maankaltaiseksi muokatulla planeetalla. Samalla heidän täytyy piilotella armottomilta metsästäjiltä. Ohjaajina toimivat Jonathan Baker ja Josh Baker.

Biel on Instagramissa, ja hän lisää sinne välillä julkaisuja. Voit katsella niitä alta.

Lue myös: Muistatko Jenette Goldsteinin Aliens-elokuvasta? Tältä peloton naissotilas näyttää nykyään – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, LA Times, GMA, Looper, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia