Uutuussarjassa alastonvideo leviää netissä, ja feministinen hakkeri janoaa kostoa

Tulossa loppuvuodesta katsottavaksi.

Ystävyys, nettikiusaaminen, syrjäytyminen ja hakkerointi ovat keskiössä Viaplayn sarjassa Delete Me.

Norjalaissarja seuraa kahden nuoren tytön elämää lukio-opintojen loppusuoralla. Erilaisia kerrontatekniikoita yhdistelevä sarja kuvaa realistisella tavalla, millaista on kasvaa aikuiseksi aikana, jona naisten seksuaalisuudesta on tullut kauppatavara, ja sosiaalista mediaa käytetään moraalisena kompassina.

Sarjan ytimessä on netissä levinnyt alastonvideo ja feministinen hakkeri, joka janoaa kostoa.

Delete Me -sarjan on kirjoittanut, tuottanut ja ohjannut Marie Kristiansen, joka tunnetaan myös sarjasta Nuoret ja lupaavat.

Idea uuteen sarjaan on syntynyt tarinoista, joita Kristiansen kuuli tutkiessaan vuosien ajan nettikiusaamista seksuaalisuuden, sukupuolen ja kiristyksen näkökulmasta. Vaikka sarjassa käsitellään vaikeita aiheita, on kyseessä ennen kaikkea kuitenkin ystävyydestä kertova jännitysdraama.

– Suhtaudun sarjan tematiikkaan intohimoisesti, sillä se on jotain, mihin valtavirtamediassa ei nykypäivänä kiinnitetä riittävästi huomiota. Nuoriin tyttöihin kohdistuu valtavasti paineita, joita vastaan kamppailu on haastavaa. Haluan sarjassa kuitenkin korostaa ystävyyden merkitystä ja sitä, kuinka suuria vaikutuksia mitättömiltä vaikuttavilla valinnoilla voi olla, kommentoi Kristiansen tiedotteessa.

Sarjan tarkoitus ei kuitenkaan ole moralisoida ketään.

– Meidän on pystyttävä kuvaamaan todellisuutta moraalista etusormea heiluttelematta. Haluan osoittaa, kuinka vaikeaa normien rikkominen on, ja kuinka suuri merkitys sosiaalisella medialla nuorille nykypäivänä on, Kristiansen kertoo.

Seitsenosaisen sarjan ensimmäistä kautta kuvataan parhaillaan Oslossa, ja se saa ensi-iltansa Viaplayssa loppuvuodesta.