Vau! Fight Club -leffan jokaisessa kohtauksessa toistuu yksi ja sama asia – huomasitko?

Pieni yksityiskohta.

Ohjaaja David Fincher huomasi 1990-luvun lopulla, että Starbucks-kahviloita alkoi nousta kuin sieniä sateella Los Angelesiin. Niitä löytyi melkeinpä joka korttelista.

Fincher halusi pilailla asian kustannuksella ja sai siihen vielä luvan Starbucks-ketjulta. Starbucks-teema toistuukin jokaisessa elokuvan kohtauksessa, paitsi viimeisessä räjähdyskohtauksessa.

Jokaiseen elokuvan kohtaukseen on nimittäin piilotettu Starbucks-ketjun kahvikuppi. Viimeisessä kohtauksessa Starbucks ei halunnut olla mukana, koska siinä räjäytetään pilvenpiirtäjiä. Tähän kohtaukseen Fincher ujutti Gratifico Coffee -kahvikupin Starbucks-kahvikupin sijaan.

Fight Club oli viimeistään se elokuva, joka teki Fincheristä poikkeuksellisen arvostetun ohjaajan. Tämän jälkeen hän on tehnyt hienoja ohjaustöitä kuten Gone Girl, The Social Network ja Zodiac. Hän on tietysti myös vastuussa klassikosta Seitsemän ja mainiosta mysteeritrilleristä The Game.

Tällä hetkellä Fincher tekee Netflixille erinomaista sarjaa nimeltään Mindhunter. Jos et ole jo katsonut ensimmäistä kautta, katso se ihmeessä.

Lähde: Reader’s Digest

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut