Viaplayn valikoimassa on nyt yksi kaikkien aikojen parhaita rikoselokuvia – ja se pahis!

IMDb-arvosana on 8,1.

Ethan ja Joel Coenin ohjaama ja käsikirjoittama Menetetty maa on nyt Viaplayn valikoimassa. Elokuva on yksi 2000-luvun parhaita rikoselokuvia.

Tarinassa Josh Brolinin esittämä hahmo löytää sattumalta rikollisten rahalaukun. Sen sijaan, että hän toimittaisi sen poliisille, hän päättää pitää sen. Peräänsä hän saa Javier Bardemin psykopaatilta vaikuttavan pelottavan tappajan. Mukana yrittää pysytellä Tommy Lee Jonesin esittämä nykyistä maailmanmenoa ihmettelevä iäkäs sheriffi.

Episodin arvostelu alkaa ylistävin sanoin:

”Coen-veljesten sanattomaksi vetävä sovitus Cormac McCarthyn romaanista kertoo tarinan houkutukseen sortuvasta miehestä ja teon helvetillisistä seurauksista. Länsi-Teksasiin sijoittuvilta maisemiltaan hallitun karu, mutta komea, tapahtumiltaan periksiantamattoman väkivaltainen ja teemoiltaan raamatullinen mestariteos rikkoo ja uudelleenrakentaa amerikkalaisen rikostrillerin.”

Erikoisena yksityiskohtana Brolin mursi olkapäänsä moottoripyöräonnettomuudessa muutamaa päivä roolin saamisen jälkeen. Hän kirosi asiaa, koska toivoi pääsevänsä työskentelemään Coen-veljesten kanssa. Asia ei yllättäen haitannutkaan, sillä elokuvan alkupuolella hän saa niin ikään vamman olkapäähän.

Elokuvassa ei ole lainkaan musiikkia, joka on myös mielenkiintoinen ratkaisu ohjaajilta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut