Video: Haastattelija väitteli seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn Dustin Hoffmanin kanssa aiheesta klassikkoelokuvan paneelissa

Seurasi yli kuusi minuuttia kestänyt väittely.

Haastattelija ja oman talkshow’n omaava John Oliver haastatteli Wag the Dog – häntä heiluttaa koiraa -elokuvan tekijöitä 20-vuotisjuhlapaneelissa muutama päivä sitten. Barry Levinsonin elokuvassa näytteli muun muassa Robert De Niro ja Dustin Hoffman. Oliver haastoi Hoffmanin yli kuuden minuutin mittaiseen väittelyyn seksuaalisesta ahdistelusta, josta Hoffmania on syytetty Kauppamatkustajan kuolema -elokuvan kuvauksissa.

”Ensinäkin, siinä ei tapahtunut niin kuin hän [syytöksen tehnyt nainen] kertoi”, Hoffman sanoi, jonka jälkeen huomautti pyytäneensä tapausta anteeksi tiedottajansa neuvosta. Hoffman oli sanonut, ettei tapaus kuvasta sitä millainen hän oikeasti on. Tähän Oliver vastasi tuohtuneena: ”Mutta se kuvastaa millainen olit. Et ole antanut minkäänlaista todistetta siitä, ettei niin olisi tapahtunut. Oli aika, jolloin olit kammottava naisia kohtaan.”

”Et ollut siellä”, Hoffman vastasi. ”Olen iloinen siitä”, Oliver sivalsi.

”Olet nostanut minut esille tässä. Osoitat minua. Se ei tarkoita syytön kunnes toisin todistetaan.” Hoffman huomautti, että kuvauspaikat olivat sinä aikana tyypillisesti hyvin seksuaalisesti latautuneita paikkoja. Kun hän kysyi uskooko Oliver mitä tästä asiasta kirjoitetaan lehdissä, Oliver totesi, ettei naisella ole syytä valehdella tapauksesta.

Haastattelu yritettiin saada takaisin raiteilleen sekä yleisön, että muiden paneelin jäsenten toimesta. Rolling Stonen mukaan yleisöstä jopa huudettiin ”eteenpäin!”. Oliver ei kuitenkaan suostunut jättämään aihetta sikseen, koska elefantti olisi jäänyt huoneeseen mikäli keskustelu tukahdutettaisi.

Myöhemmin keskustelu jatkui sosiaalisen median vaikutuksesta politiikkaan ja kulttuuriin. Hoffman nosti kuitenkin itse esiin Oliverin kanssa käymänsä keskustelun ja väittely jatkui taas. ”Näistä, niin sanotuista, väitöksistä on nykyään tehty totuus ja jos yrität puolustautua, olet syyllinen.” Oliver puolustautui ja sanoi, että kukaan ei koskaan uskalla käydä vaikutusvaltaisia miehiä vastaan. ”Olenko vaikutusvaltainen mies?” Hoffman kysyi kääntyen ohjaaja Levinsonin puoleen.

Myöhemmin Hoffman päätti illan muistuttamalla, kuinka hän pukeutui vuoden 1982 Tootsie – lyömätön lyyli -elokuvaansa varten yhdeksi illaksi naiseksi ja lähti kokemaan naisten kohtaamaa misogyniaa kaupungille. ”Kuinka olisin voinut tehdä sen elokuvan, jos minulla ei olisi huima määrä arvostusta naisia kohtaan? On järkyttävää ettet näe minua selvemmin.”

Alla nähtävästä videosta nähdään vain osa keskustelusta. Esquire uutisoi loput.

Kuva elokuvasta Presidentin miehet

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut