Vielä hetken Netflixissä: Matthew McConaugheyn loistoleffa vuodelta 1996 – Costnerin vaatimus jätti hänet ulos leffasta

IMDb-arvosana on 7,4.

18.10.2022 04:30

Netflixin valikoimassa on vielä hetken elokuva On aika tappaa (1996). Se perustuu John Grishamin samannimiseen debyyttiromaaniin.

Mississippin osavaltoissa sijaitsevassa pikkukaupungissa kaksi punaniskaa raiskaa ja melkein surmaa 10-vuotiaan mustan pikkutytön. Retkut jäävät kiinni ja joutuvat oikeuteen. Tytön isällä Carl Lee Haileyllä on omat käsityksensä etelävaltioiden tavasta jakaa oikeutta valkoisille. Hän tappaa kylmäverisesti pikkutyttönsä raiskaajat ja joutuu itse oikeuden eteen. Roturistiriidat nousevat pintaan ja tilanne kärjistyy mellakoiksi, jotka houkuttelevat mediankin edustajat paikalle sankoin joukoin.

Häikäisevässä tähtikaartissa loistavat Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson, Ashley Judd, Donald Sutherland, Kiefer Sutherland, Oliver Platt sekä Charles S. Dutton. Ohjauksesta vastaa Joel Schumacher.

Elokuva päärooliin harkittiin Kevin Costneria. Hän olisi kuitenkin halunnut koko projektin määräysvallan itselleen, ja tähän ei John Grisham suostunut.

Elokuvan ja kirjan pohjalta ollaan tekemässä sarjaa, ja sen päärooliin on kiinnitetty McConaughey. Elokuva poistuu palvelusta 31.10.2022. Alla traileri.

Lue myös: 007-ehdokkaiden täytyy läpäistä tärkeä testi ennen valintaa – nuori näyttelijä ei myöskään kelpaa – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Variety

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa