Vielä hetken Netflixissä: Ylistetty ja hiukan erikoisempi supersankarileffa – Batman v Superman -ohjaaja puikoissa

IMDb-arvosana on 7,5.

11.4.2022 06:00

Watchmen (2009) -elokuvassa Vartijat-nimiseen ryhmään kuulunut entinen supersankari murhataan. Kun muut supersankarit kokoontuvat ratkaisemaan murhaa, heistä tulee murhaajan eläviä maalitauluja.

Ohjaajana toimii Batman v Superman – ohjaaja Zack Snyder. Näyttelijöinä häärivät Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Patrick Wilson, Carla Gugino, Matt Frewer, Stephen McHattie, Laura Mennell ja Robert Wisden.

Episodin arvostelussa tuumittiin näin:

”Näyttelijävalinnat ovat osuneet kohdalleen. Billy Crudup läpikuultavan sinisenä Tri Manhattanina tuo hahmoon juuri oikean määrän etäistä ylimielisyyttä, mutta myös ihmisyyttä. Jackie Earle Haley on sosiaalisesti rajoittuneena Rorschachina mies yhtä kohdallaan kuin vaikuttavassa roolissaan Little Childrenissä ja hänen kollegansa samasta elokuvasta, Patrick Wilson, on arkana Dan Dreibergina ryhmän haavoittuvaisin ja inhimillisin hahmo. Malin Akerman seksikkääseen lateksiin pukeutuneena Lauriena puolestaan kääntää kenen tahansa pään.

Watchmen on sarjakuvafilmatisointi, mutta se ei ole mikään Fantastic Four. Se vaatii katsojaltaan oikeaa mielenvirettä paneutua monimutkaisiin juonenkäänteisiin, eikä se välttämättä kokonaan avaudu alkuperäisteosta tuntemattomalle. Haastava, synkkä ja kuvastoltaan rankka mutta visuaalisesti komea elokuva antaa ajattelemisen aihetta sekä syyn katsoa sen vielä toisenkin kerran.”

Goode kysyi sarjakuvia fanittavalta ystävältään neuvoa, kannattaisiko hänen edes lukea Watchmenin käsikirjoitusta. Ystävä tuumi, että hänen pitäisi lukea Watchmen-sarjakuva heti ja ottaa rooli vastaan kyselemättä. Wilsonin ystävä puolestaan sanoi, että jos Wilson aikoo joskus tehdä supersankarileffan, sen kannattaa olla tämä.

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta 14. huhtikuuta. Alla traileri.

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa