Vielä hetken Yle Areenassa: House of the Dragonin kunkku ihan eri roolissa – taistelee nyrkkeilijänä vakavan vamman kanssa

IMDb-arvosana on 7,1.

30.9.2022 05:30

Journeyman (2017) -elokuvassa nyrkkeilyn keskisarjan mestari Matty Burton puolustaa maailmanmestaruuttaan rankassa ottelussa, ja hänen puhe- ja liikuntakykynsä sekä muistinsa romahtavat. Pitkän kuntoutuksen aikana myös yhteiselämä vaimon ja pienen tyttären kanssa joutuu uhatuksi.

Pääosissa House of the Dragonissa kuningas Viserystä näyttelevä Paddy Considine ja Jodie Whittaker. Ohjaus Paddy Considine.

Valmistautuessaan rooliin ja tutkiessaan sitä, Paddy Considine ja osa tuotannosta vierailivat aivovammoihin keskittyneen hyväntekeväisyysjärjestön Headwayn ylläpitämässä keskuksessa.

Considine keskusteli keskuksen asiakkaiden kanssa heidän elämästään sekä ennen aivovammaa että sen jälkeen saadakseen käsityksen siitä, kuinka se oli vaikuttanut heihin. Mattylla on joitakin maneereja elokuvassa, joita Considine havaitsi vierailun aikana. He myös lahjoittivat 500 puntaa hyväntekeväisyyteen.

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta 30.9.2022. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Hieno suomalainen ulkomailla palkittu urheiluleffa – oli Suomen Oscar-ehdokas – Episodi.fi

Lisää luettavaa