Vielä hetken Yle Areenassa: Mystinen toimintatrilleri viihdyttää hienosti – lavasteista piti tehdä normaalia suuremmat päätähden pituuden vuoksi

IMDb-arvosana on 7,0.

Yle Areenassa on vielä katsottavana elokuva Non-Stop (2014).

U.S. Air Marshal Bill Marks (Liam Neeson) alkaa saada lennolla New Yorkista Lontooseen useita kuumottavia tekstiviestejä, joissa häntä käsketään pyytämään USA:n hallintoa siirtämään 150 miljoonaa dollaria salaiselle tilille. Viestien mukaan yksi koneen matkustajista kuolee 20 minuutin välein, kunnes Marks on saanut rahasiirron vahvistettua.

Neeson on 195 senttiä pitkä, joten hänellä olisi ollut vaikeuksia liikkua normaalikokoisessa lentokoneen matkustamossa. Lavasteeksi rakennettiinkin normaalia isompi lentokoneen sisusta.

Episodin arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Trillerijuoni on yksinkertainen, mutta se toimii kuin lentokoneen vessa. Toimintaa on melko vähän, mutta sitä kaipaavat tuskin pettyvät, sillä tunnelma pysyy koko ajan intensiivisenä. Miinuksia tulee siitä, että tarinan uskottavuus on koko ajan koetuksella, ja pari tahattoman koomista hetkeäkin elokuvaan mahtuu. Kun myrkytyksen uhreilta pursuaa valkoista vaahtoa suusta, tulee hieman liikaa mieleen Hei me lennetään! -elokuvan kapteeni, joka valitsi ateriakseen kalaa.”

Leffa poistuu Yle Areenasta neljän päivän kuluttua. Tiesitkö, että Neesonista oli aikoinaan tulla James Bond: Nämä kaikki näyttelijät kieltäytyivät agentti 007:n roolista – syytkin ovat selvillä | Episodi.fi

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut