Vielä tänään Yle Areenassa: Hitaasti avautuva mystinen draama

IMDb-arvosana on 7,0.

Yle Areenassa on vielä hetken elokuva The Killing of a Sacred Deer (2017).

Karismaattinen kirurgi ottaa 16-vuotiaan isättömän Martinin hoiviinsa mutta tapahtumat saavat synkän käänteen, ja kirurgin perheen elämä kääntyy ylösalaisin. Psykologinen trilleri palkittiin Cannesissa parhaasta käsikirjoituksesta.

Pääosissa Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan ja Alicia Silverstone. Ohjauksesta vastaa Yorgos Lanthimos.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Päällisin puolin The Killing of a Sacred Deer on temaattista jatkoa The Lobsterille. Teoksena se on entistä synkempi ja huomattavasti hyytävämpi. Ohjaaja on pysynyt uskollisena omalle tyylilleen, mikä on erittäin viisasta: hänen tyylinsä on tuttu ja sitä on suorastaan rakastettu. Elokuvan kuvaus ja lavastus on yksinkertaisen tyylikästä ja yhteensopivaa, puhdasta ja viileää, mikä toimii hyvänä vastapainona elokuvan tarjoamalle vinksahtaneelle todellisuudelle. Ja toisaalta sellainenhan sairaala miljöönä on – ei ole poikkeus, että sairaala tai hotelli on yleinen tapahtumapaikka kauhuelokuvissa.

Näyttelijäntyö toimii alusta loppuun: Colin Farrell on jo pidempään tehnyt elokuvia Euroopassa selkeästi käsikirjoitus ja kiinnostavat projektit edellä. The Lobsterin ja Sacred Deerin outous ja kekseliäisyys varmasti kiehtoo häntä enemmän kuin elokuvista maksettu korvaus. Toisaalta ohjaajan tyyli sopii hänen näyttelijänlaadulleen selvästi paremmin kuin hyvin.”

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta tänään.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut