Voiko 53 000 katsojaa olla väärässä – Fifty Shades kerää katsojia kuin kakka kärpäsiä

Fifty Shades of Grey keräsi muun maailman lailla katsojia Suomessa avausviikonloppunaan. Elokuva keräsi viikonlopun aikana yhteensä lähes 53 000 katsojaa elokuvateattereissa kautta maan.

Jo ennen ensi-iltaa elokuvaan oli myyty ja varattu arviolta yli 30 000 lippua. Avausviikonloppuna elokuvaa kävivät Finnkinon tiedotteen mukaan katsomassa erityisesti naiset ja lipunmyynnin perusteella usein kahta henkeä isoimmissa ryhmissä. Kustantamo Otavan mukaan Fifty Shades of Grey -kirjoja on myyty Suomessa jo 215 000 kappaletta ja elokuvakannellinen pokkari nousi heti TOP 10 -pokkareiden joukkoon. Fifty Shades -trilogia on käännetty 51 kielelle ympäri maailmaa ja maailmanlaajuisesti sitä on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta.

Yleisöä elokuvalle tuntuu riittävän, mutta kriitikit ovat olleet huonoja. Episodi antoi elokuvalle kaksi tähteä. Arvioita keräävän Rotten Tomatoes -sivuston mukaan vain 26 % on positiivisia. Internet Movie Database -elokuvasivuston käyttäjät eivät ole myöskään innostuneet. Elokuvan keskimääräinen arvosana IMDb:ssä on 3,9/10.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut