Voiko miljoona katsojaa olla väärässä? ”Jotain on tehty oikein, monen ihmisen toimesta”, sanoo Napapiirin sankarien Jussi Vatanen

Napapiirin sankarit -trilogialla on koossa yli miljoona katsojaa.

26.9.2017 14:00

Keskiviikkona 23.8. ensi-iltansa saaneella Napapiirin sankarit 3 -elokuvalla on nyt koossa 217 862 katsojaa. Napapiirin sankarit -elokuvien ensimmäinen osa keräsi elokuvateattereissa 385 722 ja toinen osa 399 050 katsojaa. Elokuvasarjan kolmas osa on täydentänyt kaikkien Napapiirin sankarit -elokuvien katsojamäärän nyt jo yhteensä miljoonaan katsojaan – kaiken kaikkiaan trilogialla on koossa 1 002 634 katsojaa.

Kaikissa Napapiirin sankarit -elokuvissa nähdään päähenkilöinä Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola). Jokaisessa osassa merkityksellisissä sivurooleissa on nähty myös Kari Ketonen ja Timo Lavikainen. Sivurooleissa on nähty lukuisia suomalaisia tuoreita ja tunnettuja näyttelijöitä.

– Muutamia vuosia sitten, kun olin mukana eräässä viihdeohjelmassa, meille tekijöille tuli melkein arkipäiväiseksi tavoittaa miljoona tv-katsojaa, jopa viikoittain. Sittemmin olen saanut huomata, että moisen katsojamäärän mielenkiinnon herättäminen ei ehkä olekaan ihan jokapäiväinen juttu. Se vaatii taitoa monella tuotannon osa-alueella ja ennen kaikkea se vaatii myös hyvän ajoituksen. Pitää osua oikeaan hetkeen, pitää luoda, ja tuoda, katsojille jotain sellaista, jota he eivät vielä tienneetkään haluavansa, kertoo Jussi Vatanen tiedotteessa.

– Tässä vuosien varrella olen myös tajunnut sen, että ei ole ollenkaan tavanomaista, että elokuva voi saada monta sataa tuhatta katsojaa, kuten aikaisemmat Napikset, vaan pikemminkin päinvastoin. Siitä syystä onkin aika uskomatonta, että tämän trilogian katsojamäärä on nyt saavuttanut elokuvateattereissa jo miljoona katsojaa.

Vatanen on pohtinut suositun elokuvasarjan menestyksen saloja vuosien mittaan.

– Jotain on tehty oikein, monen ihmisen toimesta. Suurin syy on varmasti siinä, että elokuvan alkuperäisidea on niin hyvä, hauska ja katsojille tunnistettava. Se on hienosti käsikirjoitettua draamakomediaa – Suomeen sijouttuvaa, elämän makuista, tunnistettavaa, mutta kuitenkin riittävän yllättävää ja hullua, Vatanen analysoi.

– Tässä seitsemän vuoden aikana ollaan myös saatu seurata suomalaisen hyvin käsikirjoitetun draamakomedian nousua ja kehitystä. Varmasti voidaan todeta, että Napisten menestyksessä merkitsee myös hyvä ajoitus.

Vatanen jakaa kunniaa menestyksestä koko elokuvan tekijätiimiä.

– Mielestäni suurin kunnia Napisten menestyksestä kuuluu näiden kolmen elokuvan käsikirjoittajalle Pekko Pesoselle ja elokuvien kolmelle eri ohjaajalle, Dome Karukoskelle, Teppo Airaksiselle ja Tiina Lymille, kiittää Vatanen.

Lisää luettavaa