Warner Bros. julkaisi harvinaisen lausunnon Joker-elokuvan aiheuttamasta kohusta

Harvinaislaatuinen tapaus.

Variety uutisoi, että tuotantoyhtiö Warner Bros. julkaisi lausunnon Joker -elokuvan aiheuttaneen kohun seurauksena. Elokuvaa on kritisoitu vahvasti jo ennakkoon siitä, että se näyttää massamurhat positiivisessa valossa. Venetsian elokuvajuhlien parhaana elokuvana palkitun Jokerin takana seistään kuitenkin vankasti.

”Älkää erehtykö: fiktiivinen hahmo Jokeri tai elokuva ei ole ilmaus kannatuksesta tosielämän väkivallalle missään suhteessa. Ei ole elokuvan, sen tekijöiden tai studion tarkoitus esittää tätä hahmoa sankarina”, lausunnossa sanotaan.

Aiemmin viime viikolla vuoden 2012 Aurorassa tapahtuneen Yön ritarin paluu -elokuvanäytöksen massamurhan uhrien perheenjäsenet ja ystävät ilmaisivat huolensa pian julkaistavasta elokuvasta. Julkisessa kirjeessä he puolustivat sananvapautta ja taiteellista vapautta tehdä elokuvia, mutta toivoivat elokuvan tuotantoyhtiön astuvan tukemaan aselakeja kiristäviä kampanjoita ja lopettamaan sellaisten poliittisten henkilöiden tukemisen, jotka saavat vaalirahoitusta aseyhdistys NRA:lta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut